Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın hazırlayıp sunduğu ‘Kitabın Ortasından’ programının konukları, klasikleşen ‘İsim-Yorum’ bölümünde Düzce’de görev yapan bürokrat, yerel yönetici ve idarecilerle ilgili izlenimlerini paylaşıyor. Ünsal’ın sorduğu kişiler hakkında kimi zaman kaçamak yanıtlar veren program konukları, kimi zaman da övgü ya da eleştiri dozu yüksek söylemlerde bulunuyor.

Son olarak AK Parti Düzce İl Başkanı Mustafa Keskin’e validen belediye başkanına, rektörden eski milletvekillerine kadar birçok isim yöneltildi. Genel olarak ılımlı ve yumuşak açıklamalar yapan Keskin, iki isim için ‘Keskin’ konuştu.

Dr. Faruk Özlü denince aklınıza ne geliyor, nasıl izah edersiniz?

Çok çalışkan, ondan ben çok şeyler öğreniyorum. İnşallah daha da fazla şeyler öğreneceğim. Özellikle çalışma noktasında zamanının büyük bir bölümünü Düzce Belediyesi için harcıyor. Düzce’ye eser kazandırmak için gecesini, gündüzüne katıyor.

Hasan Günden

Hasan Günden benim arkadaşım, kardeşim, dostum. Partiyi beraber kurduk. Merkez ilçe kurucularındandır kendisi. Ak Parti’de gerçekten uzun yıllar hizmet etti. İşinde de başarılı, kendisi çok başarılı, Allah selamet versin.

Cevdet Atay

Çok heyecanlı, çok alçak gönüllü olarak değerlendiriyorum. İnşallah başarılı olacak.

İsa Şengüloğlu

Ben merkez ilçedeyken yönetimimde olan bir arkadaşım, kardeşim. Sağ olsun başarılı bir esnaf. İyi de bir siyasetçi. Onun da bu partiye çok hizmetleri var. Ben şahidim başkanı olarak. Dolayısıyla İsa kardeşimizi hem severiz, hem de görünce de mutluluk duyarız.

İlhami Caboğlu

İl başkanları ile sık sık bir araya geliyorduk. Pandemi sürecinde ara verdik. Hepsinden Allah razı olsun. İlhami de benim gerçekten iyi bir arkadaşım. İyi bir dost olduk. Hafta bir sever veya iki sefer görüşürüz. Düzce meselelerini de görüşürüz. Ona da başarılar diliyorum. Onların da kongreleri var.

Okan Yanmaz

Okan Yanmaz’ı uzun süreler önceden tanıyorum. Rizeli bir arkadaşımız. Karadenizli heyecanıyla gayret ediyor. Bizde onu takip ediyoruz. Akçakoca için yapılacak bir şey varsa bizde ona destek oluyoruz. Bu insanlar için başarılı olmasını temenni ediyorum. İnşallah Akçakocalılara faydası dokunur.

Mustafa Koloğlu

Bizim partimizdendi. Daha sonra bir başka partiden seçildi. Ona da başarılar dilemekten başka bir şey diyemiyorum. O da bizim arkadaşımız, dostumuz, zaman zaman bir araya geliyoruz. Zaten benim kimseyle bir dalgınlığım, kırgınlığım yok.

Ferhat Acar

İyi bir bürokrat. Özellikle bu pandemi sürecinde ekibiyle beraber cumartesi ve pazar dahil olmak üzere geç saatlere kadar çalıştılar. Allah razı olsun. Düzce’de İş-Kur gerçekten eskisi gibi değil. İş arayan bir vatandaş İş-Kur’a gittiğinde onun psikolojik testinden tutunda yönlendirmesine kadar gerçekten profesyonel çalışıyorlar. Hükümetimiz, Cumhurbaşkanımız İş-Kur’u bu noktaya getirdi.

Murat Yiğit

İl başkanı olduğumda Milli Eğitim Müdürü olarak o zaman gördüm. Bir ordu ile uğraşıyor. Yani şimdi ben baktığım zaman Milli eğitim gerçekten büyük bir camia. Allah yardım etsin. Gerçekten hassas bir yer. İnşallah, Allah yardımcısı olsun diyorum.

Dr. Cengiz Tuncer

Pandemi döneminde sık sık aradığım başkan yardımcımız. Gerçekten başkan yardımcılarımız, hepsi Cengiz hoca, bir şeyler vermek için uğraşıyorlar. Özveri ile çalışıyorlar. Ona da Allah’tan başarılar diliyorum.

Ümit Ülgen

Kendisini tanıyorum ama çok samimiyetim yok. Ticaret Odası’nda matbaa işi ile uğraşıyor. Ara sıra bir araya geliyoruz, güler yüzlü ve tatlı dilli. Esnaf bir kardeşimiz.

Yakup Demircan

Yakup hocamız heyecanlı, heyecan aklıma geliyor onu duyunca. Onun heyecanından ben de heyecanlanıyorum. Bizi hep ateşliyor sağ olsun. Gölyaka’da güzel şeyler oluyor, başarılı yani.

Erdoğan Bıyık

Erdoğan’ı çok önceden tanıyorum. Düzce’nin eski esnaflarından. Düzce deyince esnaf deyince ve spor deyince akla gelen ilk isimlerden birisidir. İyi bir abimiz, iyi bir esnaf kardeşimiz.

İmran Aktepe

İmran abla atom karınca gibi böyle her yere yetişen, Allah ona selamet versin. Uzun yıllardır hukukumuz olan bir ablamız.

Nigar Demircan Çakar

Rektör hocamız gayet kibar. İkinci dönemi, inşallah daha başarılı olacak. Düzce için, üniversite için elinden gelen her şeyi yapıyor. Düzceli insanları üniversite ile buluşturup insanlara katma değer katan büyük çalışmaları var. Düzceli olduğu içinde bir avantajımız var. Allah razı olsun ben başarılı buluyorum.

Murat Caymaz

İyi bir kardeşim. Siyaset yaparken belki ben yoktum o dönemde ama devamlı görüştüğümüz iyi bir arkadaşımız, inşallah Allah kolaylıklar versin.

Hikmet Kılıç

Hikmet Kılıç bizim delegemizdi. Önceden Gençlik Kollarımızdaydı. Bu partide hizmeti var. Yaklaşık 1 ay önce görüştüm kendisiyle. Devamlı görüşüyoruz, mesajlaşıyoruz. Dediğim gibi bu partide kim varsa ben hepsini aşağı yukarı tanıyorum.

Bayram Ali Kubilay

Bugün beraberdik. Cuma’dan sonra Gürcü Çiftliği köyünde hep birlikte sorunları masaya yatırdık. Bayram abi Belediye Meclis üyemiz o da oradaydı. Onun köyü orası. Ben severim kendisini Allah razı olsun. İyi bir abimiz. Beşiktaşlı olması bir adım daha iyi çünkü bende Beşiktaşlıyım.

Yunus Özay Er

İl başkanlarımız gibi, İyi Parti’nin İl Başkanı. Hatta bizim AK Parti’den geldi o noktaya. AK Parti’nin bir üyesiydi. O da heyecanlı ve başarılı bir kardeşimiz. İnşallah daha da başarılı olur.

İbrahim Korkmaz

İbrahim Korkmaz benim üniversiteden de hocamdı. Ondan mühendislik anlamında çok şey öğrendim. Onun anlatım tarzı da farklıydı. Benim onla daha değişik anılarım var. Facebook’tan yaptığı paylaşımları asla tasvip etmem. Çünkü bizim derdimiz kişiler değil, bizim derdimiz bu dava. Bu davaya hizmet edenin başımızın üstünde yeri var. Bu davaya köstek olanın karşısında dimdik dururuz. Bizim net bir duruşumuz var.

Fevai Arslan

Fevai başkanı çok daha iyi tanırım. Çünkü onunla çok başka bir hukukumuz var. Acı tatlı çok günler geçirdik. Beraber üzüldük, beraber sevindik. Bunların bende çok büyük bir hatrı var. Dolayısıyla bizim Fevai başkan ile vekilimizle hiçbir sıkıntımız yok. Biz birbirimizi çok iyi biliriz.

Rasim Çam

Rasim Çam da iyi niyetli olarak hizmet etmek istiyor fakat benim onlara tavsiyem, birini kötüleyerek siz iyi olamazsınız. Biliyorsunuz sosyal medyada bir sürü şey dolanıyor. Ben Muzaffer başkan ile de görüştüm. Zaman zaman Rasim başkan ile de görüşüyorum. Siyasette birisini kötüleyerek ileri gidildiğine ben şahit olmadım. Çamur atıp bilgi ve belge ile kanıtlayamıyorsan müfteri duruma düşersin. Biri ağzından çıkan bir şeyi yapıyorsa sonuçlarına da katlanacak.

HABER: C. ÜSTÜNER