8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Düzceli kadınların kalbi Afrin’deydi… Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin’de terör örgütü unsurları ile kahramanca mücadele eden Türk Askerimizi unutmadı. Düzce Belediyesi Meydanı’nda toplanan kadınlar oluşturdukları “Sevgi Zinciri” ile Mehmetçiklerimiz için dua etti.

Düzceli Kadınları Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay’ın eşi Nursel Ay, Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Elif Sezer Cebar, Düzce Belediye Meclis Başkan Vekili Gönül Asuk da eşlik etti.



“Amacımız, Kurtuluş Savaşındaki gibi askerimize dualarımızla manevi destek sağlamak”
Günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yapan Başkan Ay’ın eşi Nursel Ay, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün Amerika’daki bir dokuma fabrikasında çıkan yangın sonucu hayatını kaybeden kadınlardan sonra ortaya çıkan bir tepkinin yansıması olduğunu kaydederek şu ifadelerde bulundu:

“Böyle sembolik günlerin olması hatırlanması açısından elbette önemlidir. Ancak biz kadınlar artık hayatın her alanında yerimizi alıyoruz. Erkeklerin yanı başında onlara, iyi gününde kötü gününde destek olmaya çalışıyoruz. Bu yıl 8 Mart Dünya Kadınlar Günü biz Düzceli kadınlar için daha farklı bir anlam taşıyor. Biz anne şefkati ve merhametiyle düşünerek Zeytin Dalı Harekatında düşmanla göğüs göğse çarpışarak ülkemizin sınırlarını birlik ve bütünlüğünü koruyan Mehmetçiğimiz için “Sevgi Zinciri” oluşturmak istedik.

Burada amacımız tıpkı Kurtuluş Savaşında annelerimizin yaptığı gibi cephede savaşan askerlerimize dualarımızla manevi destek sağlamaktır. Sizlerin sayesinde bu sesimizin en gür şekilde yerine ulaşacağına inanıyorum. Bu güzel gün ve etkinlik sayesinde geçmişten bugüne kadar tüm kadınlarımızın, bizlerin 8 Mart Dünya Kadınlar Günümüz kutlu olsun.”

Konuşmanın ardından el ele tutuşan kadınlar Kahraman Türk Askeri için dua etti.



Haber: Ö. YILMAZ