Her yıl 28 Haziran-4 Temmuz tarihleri arasında kutlanan Emekli Haftası’na bu yıl da sıkıntılarla giren emekliler adına yazılı bir açıklamada bulunan Tüm İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği Düzce Şubesi Başkanı Feridun Alganoğlu, emeklilerin yüzde 50’sinin açlık sınırının altında aylık aldığını ve zor şartlarda hayat idame ettirmeye çalıştığını vurguladı.

Hayatlarının en verimli çağlarını devletine ve milletine hizmet ederek geçiren emeklilerin, emeklilik sonrası döneminde sağlıklı, huzurlu, refah içinde bir hayat sürmesinin en büyük istekleri olduğunu vurgulayan Alganoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Maaş ve ölüm yardımlarında eşitlik istiyoruz”
“Ülkemizin kalkınmasına değerli hizmetler yapan alın teri döken emeklilerimize en iyi hayat şartlarını sağlamak sosyal devlet anlayışının gereğidir. Emekliler olarak anayasamızda vazgeçilmez bir unsur olan emeklilik hakkımızı Sosyal Güvenlikte de istiyoruz. Sağlık gibi önemli bir anayasal hak olan bir alanda, emekliden alınan katkı paylarının özel hastane farklarının kaldırılması doktorun istediği değil SGK’nın izin verdiği ilaçların yazılması bizim için önemli devlet için kolay hizmetlerin bir an evvel uygulanmasını istiyoruz. Bağkur, SSK ve Emekli Sandığı maaş ve ölüm yardımlarının SGK çatısı altında eş değerlendirilmesini istiyoruz.”

“Bu hafta sorunlara çözmeye vesile olsun”
24 Haziran seçimleri öncesi siyasilerin emekliler için verdiği sözleri anımsatan Alganoğlu, “Siyası partilerimizden ve hükümetimizden seçim beyannamelerindeki emekliye verile vaatlerin bir an önce yerine getirilmesini istiyoruz. Çok şey istemiyoruz, emeklilerin huzur refahı için iki konu; maaş ve sağlık hizmetlerinin biran önce ciddi olarak ele alımı düzenlenmesini istiyoruz. Emekliler Günü’nün ve içinde bulunduğumuz Emekliler Haftası’nın sorunlarımıza çözüm getirmesi için bir vesile olması umudu ve inancı ile çok değerli üyelerimizin ve tüm emekliler Emekliler Haftası’nı ve Emekliler Günü’nü kutluyor, mutlu, sağlıklı huzur dolu bir yaşam diliyorum.” ifadelerine yer verdi.


Haber: C.ÜSTÜNER