Kuruluşunun üzerinden geçen 50 yılın ardından gelen Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mezunları bu yıl okulun konferans salonunda düzenlenen geleneksel pilav günü etkinliğinde buluştu.
 


Etkinliğe MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, TSO Başkanı Tuncay Şahin, Meslek Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Orhan Acar, sivil toplum örgütü temsilcileri ve 1972 yılından bugüne okuldan mezun olan eski öğrenciler katıldı.
 



Etkinlikte konuşan MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz şunları söyledi: “Okulumuz kurulalı 50 yıl olmuş. Yarım asırdır bu okula öğrenim gören öğrenciler ve öğretim gösteren öğretmenlerimiz var. 17 binin üzerinde mezun var. Bu şu demektir. 17 bin öğrenci Düzce’de kalıp aile kurması 70 bin kişi  demektir. Bu çok ciddi bir lobi faaliyetidir. Burası gerçekten şehrin hafızası. Şehirlerin hafızası gerçekten çok önemlidir. Bu kampüsü koruyun ve muhafaza edin. Tabii ki binalar değiştirilebilir ama şehrin hafızası olmasını sağlayın. Bakın biz bunu Düzce Lisesi’nde yapamadık ve şehrin başka bir hafızası olan Düzce Lisesi bir yerden başka bir yere taşındı. Şehrin hafızası olan bir parça oradan sökülüp alındı. Bunu burada yaptırmayın arkadaşlar ve bu güç sizde var.”
 



50 yıldan bu yana mezun olan öğrenciler tekrar okulda bulunmanın mutluluğunu yaşarken öğrencilik hayatlarında yaşadıkları anıları da birbirleriyle paylaştı.