Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Anıtpark'ta yapılan etkinliğin ardından Düzce Vergi Dairesi ile Düzce Defterdarlığı tarafından Düzce Valiliği, Düzce Belediye Başkanlığı ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası ziyaret edildi.

İlk olarak Düzce Valisi Vasip Şahin ziyaret edildi.

Ziyaret sırasında konuşan Vali Vasip Şahin, "Vergi denetleme ilgili tüm personeli kutluyorum her geçen gun basarıları dahada artar Kamu hizmetlileri ve kamu görevlileri finansa edilmeye muhtaçlarıdır bununda en önemli kaynağı vergidir. Devlet olabilmenin ve devlet olarak devam edebilmenin en önemli kaynaklarından birisi vergi toplayabilmektir." dedi.

Vali Şahin şöyle devam etti; "İnsanların devlet çatısı altında toplumun onlara sunmuş olduğu imaknalardan ve fırsatlardan istifade ederek elde etmiş olduğu gelirlerin bir kısmını yine bu toplumun içinde bulunduğu, toplumun menfaatine ve onların ihtiyacına sarfetmek üzere bir kısmını vermesi klasik devletlerin olışımından beri süregelen bir vecibedir. Bizlerin görevi insanlarımızdaki bu vergi verme akışkanlığını en üst düzeye çıkartmaktır."

Deftardar vekili Fuat Yıldırım, vergi haftasında öncelikli kitlenin öğrenciler olduğunu söyledi.Valilik ziyaretinin ardından Düzce Belediyesi'ne geçen heyet Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram'ı makanımda ziyaret etti. Ziyaret sırasında heyet tarafından Başkan İsmail Bayram'a çiçek takdim edildi. Görüşme sırasında Düzce Defterdarı Fuat Yıldım, Maliye'nin çalışmaları hakkında bilgiler verirken, Başkan Bayram da heyetin vergi haftasını kutlayarak başarılar diledi. Heyet daha sonra Düzce Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası'nı ziyaret etti. Oda ziyaretinde gücel vergi uygulamaları hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.

25733

Haber, Ş. ÇAKIR