AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, gündeme ilişkin haber ekibimize özel değerlendirmelerde bulundu. İlk olarak Düzce'ye kazandırılması uzun yıllar alan projelere ilişkin açıklamalarda bulunan Keskin, sözlerine AK Parti olarak çalışma prensipleri ve yatırım programından bahsederek başladı.

“GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ”

7 Haziran  ve 1 Kasım seçimlerinden sonra Bakan Faruk Özlü ve milletvekilleri ile birlikte ciddi bir program yaptıklarını belirten Keskin, “Her zaman söylediğimiz gibi Düzce'mizin planlama programı vardı. Stratejide bazı sıkıntılar vardı. Bunları gidermek adına çeşitli programlar yaptık. Kendi aramızda ciddi görüşmeler yaptık. Bu görüşmeler sonucunda yüzde 71 oy almış bir ekip olarak ekibimizle birlikte Düzceli hemşehrilerimize laik olmak için elimizden gelen çalışmayı yapıp gece gündüz çalışıyoruz.” dedi.

“BAZI PROJELER DÜZCE'MİZİN TALİHSİZLİĞİ”

AK Parti iktidarları döneminde yapılan 620 milyarlık bir yatırım programı olduğunu söyleyen Keskin, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yatırımları devam ettirmek adına 3 milletvekilimizle birlikte ciddi bir program çerçevesince hazırlıklarımızı yaptık. Projeleri, 1 Kasım seçimlerinden sonra sıralamaya koyduk. Bunların başında yaptığımız birçok iş var ama Düzce'mizin talihsizliği olan bazı projelerimiz vardı. Bir tanesi Kültür Merkezi, bir tanesi de Düzce Devlet Hastanesi... Bunlarla alakalı bazı talihsizlikler yaşandı. Bunları gidermek adına sayın bakanımız başımızda olmak üzere milletvekillerimizle birlikte hızlı bir şekilde yürütmeye gayret gösterdik. Kültür Merkezi'miz ile alakalı Sayın Bakanımız Kurban Bayramı'na yetiştirmek adına Ramazan Bayramı programında belediye başkanımızla konuştu. Bununla alakalı da hem Kültür Merkezi'mizin açılışı hem de bayramlaşmamızı orada yaptık. Düzce'mize hayırlı olsun.”

3 HAFTA İÇERİSİNDE TAMAMEN FALİYETE GEÇMİŞ OLACAK

Aziziye Mahallesi'nde yeni yapılan Düzce Atatürk Devlet Hastanesi'nin 19 Eylül Pazartesi günü itibariyle faaliyete geçeceğini anımsatan AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, “Devlet hastanemiz, Düzceli hemşehrilerimize hizmet vermeye başlayacak. Üç hafta içerisinde de bütün hastanemiz tamamen faliyete geçmiş olacak. İnşallah Düzce'de daha farklı yatırımları da önümüzdeki süreçte Düzce'mize kazandıracağız.” şeklinde konuştu.

“BİRLİK VE BERABERLİĞİ UZUN SÜRE DEVAM ETTİRECEĞİZ”

15 Temmuz Darbe Girişimi'nin ardından Düzce'de siyasette oluşan ılımlı havaya ilişkin de değerlendirmelerde bulunan İl Başkanı Keskin, şu ifadeleri kullandı: “Düzce'mizdeki siyaseten birlik ve beraberliği uzun süre devam ettireceğiz. Çünkü biz küçük bir iliz. Bu tip illerde herkes birbiri ile tanışır görüşür dostluk, arkadaşlık, akrabalık ilişkileri vardır. Biz Düzceli hemşehrilerimize bu anlamda hizmet etmek için oy aldık geldik. Uzun süredir Düzce'deki diğer siyasi partiden arkadaşlarımızla teşkilatlarımızla iyi ilişkiler kurmaya gayret gösteriyoruz. Onlardan da destek alıyoruz. Bu anlamda hem CHP, MHP, SP ve Vatan Partisi il başkanlarımıza çok teşekkür ediyorum. 15 Temmuz darbeye kalkışma girişiminde de bütün Düzce'ye siyasi fikir ayrılıklarını bir kenara bırakarak, memleket meselesi anlamında birlik ve beraberliği gösterdik. Bu anlamda bu birlik ve beraberliği Kurban Bayramı'nda da taçlandırmak istedik. Sayın bakanımızla birlikte CHP ve MHP'ye ziyaretlerde bulunduk. SP'li arkadaşlarımızda bizi ziyarete geldiler. Bayram vesilesiyle biz bayram sonunda da aynı birlik ve beraberliği bütün partilerimizi tekrar ziyaret ederek ziyaretlerimizi sıklaştırarak devam ettireceğiz. AK Parti teşkilatındaki bu birlik ve beraberliğin Düzce geneline de yansıması siyasi partilerimize yansıması Düzce'mizin önümüzdeki günlerde daha fazla hizmet almasıdır. Bu çok önemlidir. Bütün Düzceli hemşehrilerime teşekkür ediyorum.”

“İYİ İLİŞKİLERİMİZ GELİŞTİRİP DÜZCE'YE HİZMET ETMEK İSTİYORUZ”

İl Başkanı Keskin ayrıca, farklı görüşten siyasetçiler olarak seçim dönemlerinde birbirlerinin eksiklerini söyleyebileceklerini kaydederek, “Ama  bunu bir üslup ve adab-ı muaşeret kuralları çerçevesince yapmamız gerektiğini düşünüyoruz. Bu anlamda da çalışmalarımız devam ediyor. Zaten iyi ilişkilerimiz var. Bunları geliştirip Düzce'ye hizmet etmek istiyoruz. Düzce'de bundan sonra ciddi bir birlik beraberlik havası olacaktır.” dedi.

“HEMŞEHRİLERİMİZİN SIKINTISINI GİDERMEK ADINA ÇALIŞIYORUZ”

Yığılca yolu Hecinler mevkiinde yöre halkının açtığı dava sonucunda mahkeme kararı ile faaliyeti durdurulan Katı Atık Depolama Tesisi'nin tekrar açılacağına yönelik girişimler üzerine ayaklanan köylüler, Yığılca ziyareti dönüşü yolunu kestikleri Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü'den yardım istemişti. Hasanlar, Esençam ve Esentepe köylerindeki halkın şiddetle karşı çıktığı tesis konusundaki soruyu da yanıtlayan Keskin, şu açıklamayı yaptı: “Biz Hecinler'den yüzde 96 oy almış bir partiyiz. Hecinler'deki hemşehrilerimiz her iki şeçimde de en yüksek desteği vermiş vatandaşlarımız. Tabii ki onların da kendilerine göre istekleri var. Bununla alakalı biz uzun süredir bir çalışma içerisindeyiz. Sayın belediye başkanımız da bu konu ile ilgili çalışıyor. Oradaki hemşehrilerimiz bakanımızla konuşmak istediklerini ifade etti. Biz de bakanımız, Milletvekilimiz Ayşe hanım ve ben oradaydım. Bu konuya inşallah en kısa zamanda uygun bir çözüm bularak hem hemşehrilerimizin sıkıntısını gidermek adına hem de Düzce'nin bir problemini daha çözmek adına çalışıyoruz. Bu konuyu da Düzce'ye yakışır bir şekilde çözeceğimizden emin olsunlar.”

“BU SORUNU GİDERMEK ZORUNDAYIZ”

“Düzce'nin bir çöp sorunu var bu sorunu gidermek zorundayız.” diyen AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, “Evimizin önündeki çöplerin alınması ve uygun yere dökülüp rehabilite edilmesi gerekiyor. İnşallah sayın bakanımızın önderliğinde bu konu ile ilgili uygun bir çözüm en kısa zamanda olacaktır.” diye konuştu.