Milli Savunma Bakanlığı, Sarıkamış Harekâtı'nın 104'üncü yıl dönümü nedeniyle Sarıkamış şehitleri için bir klip yayınladı. "En zor şartlarda vatan ve bayrak için görev yapan karamanlarımızın anısına…" notuyla başlayan klip, “Vatan ve bayrak için varız.” ifadesiyle sona erdi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da Sarıkamış Şehitleri için anma mesajı yayımladı. Akar, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Yüreği vatan ve millet sevgisiyle çarpan Mehmetçiklerimizin üstün bir cesaret ve fedakârlık gösterdikleri Sarıkamış Harekâtı’nın 104’üncü yıl dönümünde aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyoruz. Bu harekâtın icrasında, Mehmetçiklerimizin ağır kış şartlarına ve her türlü zorluğa aldırış etmeden, millî ve manevi değerlerimiz uğruna “Ölürsem şehit, kalırsam gazi!” anlayışı içinde şehadet mertebesine ulaşmaları, hafızalarımızda derin izler bırakmıştır.

“Şüheda fışkıracak toprağı sıksan, şüheda!” dizesinde de ifade edildiği gibi şanlı tarihimiz boyunca kutsal vatan toprağının her karışını mübarek kanıyla sulayan şehitlerimizin Sarıkamış Harekâtı’ndaki fedakârlıkları da vatana adanmışlık destanı olarak tarihe geçmiştir. Ayrıca, Allahüekber Dağları’nda emre itaat ve vazifeye sadakat duygularıyla şehit olan on binlerce vatan evladının yanı sıra, onlara kışlık giysi, erzak ve mühimmat yetiştirmek için yola çıkan ve Karadeniz’de batırılan Bezm-i Âlem, Bahr-i Ahmer ve Mithat Paşa gemilerimizin fedakâr personeli de Sarıkamış’ın Deniz Şehitleri olarak tarihimizdeki mümtaz yerlerini almıştır. “Şehitler ölmez!” inancını benimseyen ve Yunus Emre’nin “Ölürse ten ölür, canlar ölesi değil.” anlayışına sahip bir kültürle yoğrulan asil milletimiz; şehitlerimizin kahramanlık ve fedakârlıklarını nesiller boyu saygı ve minnet duygularıyla hatırlayacak, aziz hatıralarını sonsuza kadar yaşatacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle,  Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, Sarıkamış şehitleri başta olmak üzere canlarını bayraklaşan vatan toprakları uğruna feda eden bütün aziz şehitlerimizi; ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi ve tüm mensuplarımızı rahmet ve minnetle yâd ediyor; kahraman gazilerimize, şehit ve gazilerimizin kıymetli ailelerine saygı ve şükranlarımı sunuyorum.”



“Rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz”


Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar da Sarıkamış şehitleri için anma mesajı yayımladı. Çakar mesajında şu ifadelere yer verdi: “Birinci Dünya Savaşı’nda, Kafkas Cephesi’nde başlatılan Sarıkamış Harekatı sırasında şehit düşen binlerce vatan evladımız, şanla şerefle dolu tarihimizin unutulmaması gereken bir başka isimsiz kahramanlarındandır. Kendilerinden daha fazla olanaklara sahip düşmanın karşısına, vatan sevgisi ve inançla çıkan kahraman askerlerimiz, zorlu iklim ve arazi koşullarında göstermiş oldukları özveri ve cesaret ile kendilerini vatanımıza siper etmiştir. Düzce Üniversitesi olarak, Sarıkamış Harekatının 104. yıl dönümü vesilesiyle, vatan topraklarını savunmak uğruna şehit düşen tüm kahraman askerlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz.”
 
Haber: C. ÜSTÜNER


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ