Öncü Haber ekibi, 2019 yerel seçimlerinde Belediye Başkanı seçilen ve görev sürelerinde 3 yılı dolduran Belediye Başkanları ile ilgili ilçe ve beldelerde sokağın nabzını tutmaya devam ediyor. Seçim döneminde vaat edip, bir türlü hayata geçiremediği proje ve yatırımlar nedeniyle sürekli eleştiri oklarının hedefi olan Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç’ın çalışma performansı ile ilgili Beyköy halkına mikrofon uzatan Öncü Haber ekibi, vatandaşlara bir dokunup bin ah işitti.

Özellikle imar ve 18 uygulaması ile ilgili konularda büyük sıkıntı yaşadıklarını dile getiren belde sakinleri, bu nedenle Belediye ile mahkemelik olduklarının altını çizdi. Osman Kılıç’ın başkanlık görevinde, kötü bir portre çizdiğini savunan belde sakinleri, Kılıç’ın önümüzdeki yerel seçimlerinde yeniden aday olması halinde, seçimleri kaybedeceği iddiasında bulundu.

İmar konusunun Beyköy Beldesi’nin gelişmesinin önünde büyük bir engel olduğunu kaydeden vatandaşlar, Başkan Kılıç’ın bu konuda kendi çıkarları doğrultusunda hareket ettiğini ileri sürdü.

İşte Beyköy sakinlerinin Öncü Haber mikrofonuna yaptığı Belediye Başkanı Osman Kılıç ile ilgili değerlendirmeler:

“Karla mücadele sınıfı geçti, İmar konusunda başarısız”

Ali Bektaş: Sayın başkanımızın başarılı olduğu çalışmalar var, başarılı olmaya çalıştığı çalışmalar var. Mesela karla mücadelede gerçekten başarılı, yolları açtı. Başarısız olduğu konular; imarda başarısız. Herkes gibi bende şikâyetçiyim imar konusunda. Beyköy’ün büyümesi için, gelişmesi için, ilçe olması için, hadi bırakalım ilçe olmasın ama gelişmesi için nüfusunun artması gerekiyor. Bunun yolu da imar problemlerini çözerek insanların ev yapmasını ve buraya yerleşmesini sağlamak gerekiyor. 2 tane organize sanayimiz var, haliyle organize sanayiler büyüdükçe buranın nüfusunun artması gerekir değil mi? biz tam tersi bırakın büyümeyi küçülmeye gidiyoruz. Buraya çalışmaya gelen vatandaşlar burada kiralayacak ev bulamıyorlar ve dolayısıyla Düzce Merkez’e gidiyorlar. Öyleyse buradaki iki organize sanayinin bize ne faydası var? Hiçbir faydası yok. İmarın önü açılmadan Beyköy’ünün büyümesi ve gelişmesi mümkün değil.

“Tarım arazisi imara açılır mı? Bu insanlar bina mı yiyecek”

Mehmet Altınok: Vallahi yapılanı o yaptı diyelim. Eski başkan da bir şey yapmadı. Neden gelişmedi? İmar sorunundan ötürü gelişemedik. Hazır yeri gelmişken şunu da söyleyeyim; organize sanayi 1 tane var diğeri zehir saçıyor. Türkiye’de o cam fabrikasının yapılacağı en son yer Düzde idi. Düzce ova çünkü. Yazın gelip bakın buraya 3-4 yıldır var o fabrika ve 3-4 yıldır halk topraktan verim alamıyor. Ekinlerin sağı solu benek benek hastalıklı. İleride millet çırpınacak onu oradan kaldırmak için ama kaldıramayacaklar. Gidin Avrupa’ya, gidin beğenmediğimiz Rusya’ya, Ukrayna’ya, Kazakistan’a ben tırcı olduğum için oraları hep gezdim; bir tane tarım arazisi üzerinde ev fabrika bina göremezsiniz. Bunlar yapmaya mı çalışıyor, yıkmaya mı çalışıyor orası meçhul. Yazık bu tarım arazilerine bu insanlar bina mı yiyecek fabrika mı yiyecek? Hepsi aç kalacak.

“Başkan çalışıyormuş gibi yapıyor, ama çalışmıyor”

Osman Ergün:  Vallahi Belediye Başkanını da Hükümeti de başarılı görmüyorum. Çalışmıyorlar hep ceplerini dolduruyorlar yani. İmar sorunu var bir dünya sorun var. Çalışıyormuş gibi yapıyorlar ama bitecek gibi değil çalışmalar.

“En Büyük Sorun İmar… Kimini yapıyor, kimine rant çekiyor”

Hüseyin Kartal:  Çalışması sıfır. Hiçbir şey yapmıyor ki oturuyor yerine. En büyük sorun imar. Kimini yapıyor kimine rant çekiyor her türlü şey dönüyor. Ama bunları kesmeyin hepsini yayınlayın ha. Sorun olmayan bir şey yok ki, sorun olmayan bir şey gösterin bana. Son bir sene kala seçime, çalışmaya başlar göz boyamak için. Neyinden memnun olalım nasıl memnun olacağız ki?

“Son dönemi, bildiğim kadarıyla cebini doldurmaya çalışıyor”

Zeki Kurnaz: Vallahi şuan da yaptığı hiçbir çalışma yok. Galiba bu son dönemi bildiğim kadarıyla cebini doldurmaya çalışıyor. Her şeyi mahvetti. Oturduğu yerden maaş alıyor, personeli de öyle. 1 kişinin yapacağı işi 3 kişiye yaptırıyor, nerden oy gelecekse oralardan adam doldurdu belediyeye. Başka yaptığı bir şey yok. Biz daha yeni belediye olduk mesela imarla ilgili bir dilekçe gönderiyoruz kendilerine bize tam tersi öneriler falan sunuyorlar, anlamsızca. Rant peşindeler yani. Seçim olsa kesinlikle oy vermem. Bazı şeylerin değişmesi gerekiyor. AK Parti’de bazı şeylerin değişmesi gerekiyor genel olarak. Çünkü artık kadrolaştılar tamamen, biraz sen al biraz ben alayım diyerek birbirlerini idare ediyorlar.

“İmar sorunu dışında bir sorun görünmüyor”

Ferhat Er: Memnunuz başkandan. İmar sorunu dışında bir sorun görünmüyor. Şu anda da onunla ilgili bir çalışması da yok ama gene de memnunum.

“Encümenlerin keyfine göre planlar 2 sefer değişti”

Yusuf Çalışkan: Çalışmasını ilk zamanlar iyi buluyorduk fakat bu imar, yol geçme olayları vardı orada bir sıkıntı oldu. Biraz keyfi taksimatlar yapılmış, köylünün hepsi bu konudan şikâyetçi. Köy de ilk mahkemeye veren de benim. Ben 47 senedir yurt dışındayım geldim baktım ki keyfi taksimatlar yapılmış. Daha önceden biz çok yerler hibe ettik mesela saat kulesinin olduğu yeri biz verdik. Evimizin yanından yol geçiyordu orada fedakârlık yaptık belediye için köylümüz için her zaman da yaparız. Ama bu yol meselesinde Encümenlerin keyfine göre planları 2 sefer değiştirmişler. Encümenlerin kapısının önünden geçen yolun planını değiştirip vatandaşların tarlasından geçirmişler. Bende bunu yanlış bulduğum için zararın neresinden dönersek kardır diyerek bir iki defa görüşmeye çalıştım ama netice alamayınca mahkemeye verdim. Geçen seferde az bir farkla kazanmıştı zaten bir daha adaylığını koysa kazanabileceğini sanmıyorum. Sevdiğimiz biriydi ama yanlış yapanın yanlışını da söylerim. Bir de bu yanlışlar bile bile yapılıyorsa sonuçsuz kalmamalı diye düşünüyorum ben.

“Başkanın çalışmaları devam ediyor”

Hayati Koç: Vallahi bir sıkıntımız yok şu an da çalışmaları devam ediyor. Başka söyleyecek bir şeyim yok.

“İmar Problemleri var”

Yılmaz Özdemir: "Vallahi benim açımdan doğru bulmuyorum. Bende 4 dönemdir muhtarlık yapıyorum. 2. dönemden sonra devredeceksin başkasına. Ben Beyköy’de yaşamıyorum civar köyde yaşıyorum ama gelip geçerken görüyorum imar problemi var, kokular geliyor menfezlerden."