Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak geçtiğimiz hafta düzenlediği basın toplantısında Çınar Otel ile ilgili Bolulu idarecilere ateş püskürmüş ve atıl durumda kalan Çınar otel için Bolulu idarecileri suçluyarak ilçeye turizm adına nasıl bir zarar verdiğinizi gelin görün demişti.
Başkan Albayrak’a Bolu’dan cevap gecikmedi. Ak Parti Bolu İl Başkanı Ali Ercoşkun, Akçakoca
Belediye Başkanı Fikret Albayrak’ın Çınar Otelle ilgili Bolu’yu suçlayıcı tarzda yaptığı açıklamalara cevap verdi.
Ercoşkun, Akçakoca Belediye Başkanı’nın geçmişle alakalı fazla bilgiye sahip olmadığını savunarak, “Bu noktada Özel İdare geçtiğimiz dönem ihaleye çıkıp bir müstecire burayı kiraya verdi. Ama daha sonra Akçakoca belediyesi tarafından getirilen bazı yaptırımlar dolayısı ile yatırımı tamamlayamadı. O şekilde kalmasının sorumlusunun il Özel idaresi olması mümkün değil” dedi.
Ercoşkun, geçtiğimiz dönemde Bolu Valisi, İl Genel Meclisi Başkanı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri ve Belediye Başkanının, Düzce Valisi ile birlikte çeşitli değerlendirmelerde bulunduğuna işaret ederek, “Geçtiğimiz dönemde Bolu hiçbir şekilde Düzce bölgesine yük olmamıştır. Tam tersine o bölgenin Bolu yatırımlarında Bolu’ya yük olduğunu söylersek de yanlış bir şey olmaz herhalde” şeklinde konuştu.
Ak Parti İl Başkanı Ali Ercoşkun, açıklamaları izlediğine dikkati çekerek, “Öncelikle merak ettim Akçakoca belediye başkanı hangi siyasi partiye ait diye. Sorduğumda öğrendim ki, Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanı imiş. Değerli arkadaşımız çok yabancı olmadığımız bir tavırla tamamen Bolu’yu suçlayıcı ifadelerle hareket etmiş” dedi.
Ercoşkun Sonuçta Akçakoca’da Çınar Otel Bolu İl Özel İdaresinin sahip olduğu bir taşınmaz. Bu noktada Özel İdare geçtiğimiz dönem ihaleye çıkıp bir müstecire burayı kiraya verdi. Ama daha sonra Akçakoca Belediyesi tarafından getirilen bazı yaptırımlar dolayısı ile yatırımı tamamlayamadı. O şekilde kalmasının sorumlusunun il Özel idaresi olması mümkün değil dedi. .
Ercoşkun, Biz İl Genel Meclisindeki arkadaşlarımızla bu tür atıl vaziyette duran taşınmazların satılarak, paraya çevrilmesi ve Bolu Özel İdaresine gelir sağlaması taraftarıyız. Bu noktada şu anda mecliste görüşmeler yapılıyor. Bu tür taşınmazların satılıp, bunların gelirleri ile ciddi manada özel idareye gelir getirecek yeni taşınmazların planları ortaya konulmaya çalışılıyor dedi.

Bu noktada gerek Çınar Otel, gerekse Çınar Otel’in karşındaki dershane olarak hizmet veren bir binanın da satışı gündemde olacak. Bolu hiçbir şekilde Düzce bölgesine yük olmamıştır. Tam tersine o bölgenin Bolu yatırımlarında Bolu’ya yük olduğunu söylersek de yanlış bir şey olmaz herhalde dedi.