Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Türkiye genelinde metruk binaların yıkımı kararı ile özellikle madde ve alkol bağımlılarının mesken tuttuğu atıl binalardan kurtulma süreci başladı. Bu kapsamda Düzce'de de tespit edilen atıl binalar tek tek yıkılırken, merkeze bağlı Çamköy Mahallesi'nde yıkıntıların aylardır temizlenmemesi şikayet konusu oldu.


Geçtiğimiz mayıs ayında Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından yıkılan metruk binalardan geriye kalan molozların kaldırılmamasını eleştiren vatandaşlar, binaların 6 ay önce yıkıldığını fakat temizleme çalışmalarının hala yapılmadığını belirtmişti.



10 Kasım Pazar günü gündeme taşıdığımız haberimizin ardından mahalle sakinlerinin sesine kulak verildi. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerinin talimatıyla harekete geçen ekipler, yıkılan alanlardaki bina kalıntılarını temizlemeye başladı. İş makinelerinin temizlik için mahalleye girmesinden memnun olan Çamköy sakinleri, geç de olsa başlayan çalışmalar dolayısıyla Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne teşekkür etti.