CHP Gençlik Kolları Başkanı irfan İnanç Yıldız, bugün Düzce’ye geldi ve ilginç bir basın açıklamasına imza attı. Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in lüks makam aracını belediye binasının önünde protesto eden Yıldız, el arabasına başkanın özel olarak aldığı 06 DB 081 plakasının yazılı olduğu kâğıdı astı.

 

Düzce Gençlik kolları ile birlikte basın açıklaması yapan Yıldız, Keleş’ten lüks makam aracının kaç personelin maaşına tekabül ettiğini açıklamasını istedi.

 

 

Yıldız, “Düzce’nin belediye başkanının makam aracı ile değil, yerel sorunlarını çözen bir belediye başkanı olarak anılmasını isterdik. Ne yazık ki kamuoyunda böyle olmadı. Makam aracı hesaplarını kontrol ettiğinizde belediyede çalışan birçok işçinin maaşları ödenmeden alınmış makam aracı belediye başkanının ayıbıdır. Ona haddini bildirmek de Düzce kamuoyunun ve halkının görevidir.” dedi.

 

CHP Gençlik Kolları Başkanı irfan İnanç Yıldız, AKP il başkanı Metin Kaşıkoğlu’nun geçmişte Belediye başkanı Mehmet Keleş hakkındaki iddialarını hatırlattı.  

 

 

Yıldız, “AKP il Başkanı Yerel seçim sürecinde uyarmıştı ve ilk defa da haklı çıkmıştı. İl Başkanı fen işleri raporunda hırsızlık yapıldığını söylüyor… Düzce böyle bir başkanla yönetiliyor. Düzce belediye başkanının makam aracı bir semboldür işçinin emekçinin cebinden alın erinden çalınarak kendilerine rant ve konfor sağlamasıdır. Düzce’nin demokratik kararına saygı duyuyoruz. Düzce halkı onu rahat ve konfor içinde gezmesi için seçmedi, hizmet için seçti. Burada düzce belediyesinde çalışan işçileri görüyorsunuz hangisinin maaşı ödenmiş? Düzce halkının her zaman yanında olacak bu başkanında ensesin de olacağız. Yolsuzluk ve usulsüzlüklerin takipçisi olacağız?” dedi.

 

Yıldız, CHP Gençlik Kolları olarak Düzce Belediye Başkanı Mehme Keleş’in tüm çalışmlarının takipçisi olacaklarını da sözlerine ekledi.

 

 Haber; S.KAŞKIR