Millî Görüş Lideri, eski Başbakanlardan Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın vefatının yıldönümü dolayısıyla kameralarına karşısına geçen Yeniden Refah Partisi Düzce İl Başkanı Nezir Merttürk, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, parti olarak yarım kalan Milli Görüş projelerini  tamamlayacaklarını vurguladı.

“Milli Görüş neferleri olarak  elimizden gelen çabayı göstereceğiz”

İlk olarak üç ayların başlangıcı olan Recep ayının ülkeye hayırlar getirmesini dileyen Merttürk, şunları kaydetti:

“Erbakan hocamızın seneyi devriyesinde basın açıklamasını tüm halkımıza sunmak için karşınıza geldik. İnşallah Erbakan hocamızın ne demek istediğini ve ülkemize yapmak istedikleri o projeleri ve güzellikleri halkımıza anlatamaya çalışacağız. Erbakan hoca gelecek demek, Erbakan hoca vazgeçmeyen, Erbakan hoca yorulmayan ve vazgeçmeyen lider demek. Milli üretim demek, İslam Birliği demek, ağır sanayi bereket demek. Sanayileşme noktasındaki yapmış olduğu çalışmayla ülkemizin gerçekten bolluk ve bereketli dönemleri yaşatan bir lider Erbakan konseptiyle halkımızın huzuruna geliyoruz. Böyle bir liderin de gelecek nesillere sağlıklı aktarılabilmesi bizler teşkilat için  Milli Görüş neferleri olarak  elimizden gelen çabayı, gayreti gösterebileceğimiz noktasında hiç kimsenin endişesi  olmasın.”

“Barış ve huzur içerinde olan bir dünya olmasını sağlayacağız”

Millî Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın 27 Şubat 2011 tarihinde hakka yürüyüşünden sonra Milli Görüş davasını oğlu Dr. Fatih Erbakan’ın yürüteceğini ve yarım kalan projelerini  tamamlayacağını ilan ettiğini belirten Merttürk, konuşmasına şöyle devam etti:“İnşallah Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan’la birlikte  lav olacağımız, fışkıracağız yeni bir dünyayı kuracağız. Tabii ki bu yeni dünyanın maddi ve manevi bir şekilde bütün insanlığın kalkındığı barış ve huzur içerinde olan bir dünya olmasını sağlayacağız. Erbakan hocamızın bırakmış olduğu mirası, Yeniden Refah partisi olarak üzerimize düşen görevleri en iyi şekilde yerine getireceğimizden halkımızın endişesi olmasın.  Halkımızın Düzce’de Yeniden Refah partisini gerektiği yere getirmesini rica ediyoruz. Tüm halkımıza da yine tekrar bu Recep ayının üç ayların başlangıcı hayırlı olmasını diliyor hepinize en kalbi şükranlarımızı sunuyorum.”