Ak Parti Düzce Milletvekili Celal Erbay Atatürk'ün ölümünün 71. yıl dönümü nedeniyle yayınladığı mesajda.

Aramızdan ayrılışnın 71. yılında Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kere daha rahmet ve minnetle anıyoruz. İstiklal Harbi'nin muzaffer komutanı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu büyük Atatürk bizzat kendi ifadesiyle fani bir insan olduğunu ama eseri olan Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet yaşayacağını söylemiştir. Mustafa Kemal'in sunduğu bu bakış açısı onu anma konusunda sahip olmamız gereken perspektifi de bir anlamda bize sunmaktadır.

Mustafa Kemal'i yüceltmek bizzat  Türkiye Cumhuriyeti'ni yüceltmekle olacaktır. Atatürk'ün hem kendinin uyguladığı hem de kendinden sonraki nesillere sunduğu en büyük hedef Türkiye'yi “muasır medeniyetler” seviyesine ve hatta daha yükseğe ve ileriye götürmektir. Birlik, beraberlik ve huzur içerisinde bizden öncekilerden devraldığımız emaneti bizden sonraki nesillere daha iyi ve müreffeh olarak aktarmak Atatürk'ün hatırasına yapıacak en büyük katkı olacaktır.

Türkiye Cumhuriyeti çağdaş evrensel değerler ışığında daha demokratik, daha zengin ve lider bir ülke olma yolunda kararlı ve ısrarlı bir şekilde devam edecektir. Bunu gerçekleştirecek hem maddi, hem manevi hemde insani birikime sahiptir.

Bu düşünceler içerisinde 10 Kasım 1938'de aramızdan ayrılan Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü tekrar rahmet ve minnetle anıyorum.