Bundan önceki süreçte ihaleyi alan firmanın yaşadığı sorunlar nedeniyle askıda kalan ve 24 Nisan'da kurban kesilerek çalışmaların başladığı Düzce ile Gölyaka sapağı arasındaki duble yolda asfaltlama çalışmaları da devam ediyor. Yolda yapılan çalışmaları bugün AK Parti Düzce Milletvekili Celal Erbay da inceledi.


“Bir bölümü birkaç gün içinde bitecek.”


Asfaltlama çalışmalarını yerinde inceleyen AK Parti Düzce Milletvekili Celal Erbay, yol çalışmalarının birkaç gün içinde tamamlanmasını beklediklerini söyleyerek “Biliyorsunuz bu yolda çok kazalar oluyor. Bu nedenle bizde bundan 15 gün önce kurban kesimi yaparak besmeleyle çalışmalara başladık. İlk önce asfalt attılar, onun üzerine 20 santimetrelik asfalt üst bölümünü attılar. Burası, bir iki gün içinde Olimpiyat Kavşağına kadar tamamlanacak. Bu çalışmaların ardından diğer şeritte de çalışmalar başlatılacak.” ifadelerini kullandı.


“Düzce'nin yüz akı olacak.”


Milletvekili Celal Erbay yapımına devam edilen Hükümet Konağı'nı da gezdi. Çalışmalarla ilgili açıklamalarda da bulunan Erbay, “ Yeni Hükümet Konağı binasının içinde hiçbir eksiğimiz kalmadı. Bu bina tamamen tamamlandıktan sonra Düzce'nin yüz akı olacak. Hakikaten bütün Düzceli'nin iftar ettiği, insanlarımızın karşısından geçerken baktığı zaman gurur duyduğu bir bina olacak. Dolayısıyla, içinin tamam olması yeterli değil, çevre düzenlemesinin de güzel olması lazım. Başlatılan çevre düzenlemesi çalışmaları da 19 Mayıs tarihine kadar tamamlanmış olacak. Peyzaj çalışmaları kapsamında da, bina önüne hazır çim yayılacak. Bu nedenle peyzaj çalışmaları da fazla zaman almayacak. Avni Akyol Parkı'nın yeşilliği ile buranın yeşilliği birleşecek ve gören herkes 'Hakikaten Düzce yeşilmiş' diyecek. İnşallah çok kısa zamanda yeni Hükümet Konağı tamamlanacak.” ifadelerine yer verdi.