Düzce'de görev yaparken, 26 Ağustos 2016 tarihinde Millî Savunma Bakanlığı Müsteşarı olarak atanan Vali Ali Fidan, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları Türk Anonim Şirketi (ERDEMİR)'nin Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi oldu.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) denetimine tabi borsada işlem gören şirketler, yasa gereği yönetim kurulunda belirli oranda bağımsız denetim kurulu üyesi bulundurmak zorunda. Bu bağımsız yönetim kurulu üyelerinin en önemli görevlerinden birisi de yönetimin aldığı kararların yasalara uygun biçimde alınıp alınmadığını denetlemek. Ereğli'de 1960 yılında kurulan ve 1965'te faaliyete başlayan bölgenin köklü fabrikalarından ERDEMİR Demir-Çelik A.Ş.'nin yasa gereği yönetiminde 3 tane bağımsız yönetim kurulu üyesi bulunuyor.

Geçtiğimiz 31 Mart'ta yapılan Olağan Genel Kurul sonucunda Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarı Ali Fidan, Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Yunus Arıncı ile Hukuk Danışmanı ve Avukat Kurtuluş Bedri Varoğlu bağımsız yönetim kurulu üyesi oldu.



Öte yandan hisseleri kuruluşundan bu yana Borsa İstanbul (İMKB)'un en önemli yatırım araçlarından olan Erdemir, 2006 yılında Türkiye'nin en büyük gruplarından OYAK bünyesine katıldı.

Haber:C.ÜSTÜNER