2019 Seçimleri'ne odaklanan AK Parti’de çok önemli bir değişim süreci yaşanıyor. Teşkilatlarla belediye başkanlarının değişiminin bir arada yürütüldüğü bu dönemde, Düzce'de de gündeme bomba gibi düşen bir değişim oldu.

İlçe kongrelerine yönelik Gölyaka ve Gümüşova'da değişim kararı alan AK Parti, "acil" koduyla Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'i Ankara'ya çağırırken genel merkezde yapılan görüşmeden 'istifa' kararı çıktı. Bu doğrultuda Keleş, 2 Ekim'de 'istifa' ettiğini kamuoyuna duyurdu.

Uzun süredir gündemde olan "Görevden alınacak" iddialarının gölgesinde gelen bu istifa günlerce konuşulurken, belediye meclisinde yapılan seçim sonucunda başkanlık koltuğunun yeni sahibi Dursun Ay oldu.

"Değişen başkanlar ne olacak?"
Düzce'deki bu baş döndüren gelişmeler, "Değişen başkanlar ne olacak?" sorusunu akıllara getirdi.
Bununla ilgili Abdulkadir Selvi, Hürriyet'teki köşesinde dikkat çekici bir yorumda bulundu.

"Belediye başkanlarının değişiminde 4 noktaya özen gösterildi"

Selvi, Erdoğan'ın bazı belediye başkanları ile devam ettiği takdirde 2019 seçimlerinde sorun yaşanabileceğini tespit ettiğini ve değişimin düğmesine bastığını belirtti.
Belediye başkanlarının değişiminde 4 noktaya özen gösterildiğini kaydeden Selvi bunları
- Şehrin ve seçmenlerin hukukunu korumak.
- Belediyenin hukukunu korumak.
- Belediye başkanının hukukunu korumak.
- AK Parti’nin hukukunu korumak." olarak açıkladı ve şöyle devam etti:

"Bazı isimleri 2019 seçimlerinde milletvekili listelerinde görebiliriz"

"Sorun çıkarmadan istifa eden belediye başkanları, AK Parti’de değişik kademelerde değerlendirilecek. Bazı isimleri 2019 seçimlerinde milletvekili listelerinde görebiliriz."

Erdoğan: Başka görevlerde değerlendirilmesi icap ediyorsa elbette karşılıklı mutabakatla gereğini yapacağız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afyonkarahisar'daki 26. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda partideki değişim süreciyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, değişim demenin, asla geçmişle bağları tümüyle koparmak anlamına gelmeyeceğine işaret ederek, şunları ifade etti: "Yenilenme demek de asla kadroları tümüyle tasfiye etmek demek değildir. 'Reform' demek, asla mevcudu tamamen kaldırıp bir kenara atmak demek değildir. 'Daha büyük hedefler' demek, asla devam eden çalışmaları aksatmak demek değildir. Bu kavramlar bizim için 15 yıllık tecrübelerimizden ve birikimimizden aldığımız güçle geleceğe daha sağlam bir şekilde hazırlanma iradesini ortaya koymak demektir. Bunun için teşkilatlarımızın bir kısmının yenilenmesi gerekiyorsa elbette, yenileyeceğiz. Bunun için belediye başkanlarımızın bir kısmının dinlenmesi veya başka görevlerde değerlendirilmesi icap ediyorsa elbette karşılıklı mutabakatla gereğini yapacağız. Bundan kimsenin alınmaması gerekir. Bunun için dünyaya, ülkemize, partimize bakışımızı; zamanın ruhuna teslim olarak değil, zamanın ruhunu çözerek, anlayarak, kavrayarak ileriye taşımamız gerekiyorsa elbette hep birlikte bu iradeyi göstereceğiz. Bugün bizim kadromuzu yeni isimlerle güçlendirmemizden daha doğal ne olabilir? Aksi halde geçmişteki o partilerden, o kadrolardan, o liderlerden farkımız kalmaz. AK Parti'yi ve onunla birlikte Türkiye'yi göz göre göre böyle bir çıkmazın içine sürüklemeye kimsenin hakkı yoktur. Hep söylediğimiz gibi; AK Parti, karşısına çıkan sorunlara teslim olmayan, bunların çözümü için ya bir yol bulan ya da bir yol yapan partidir."

Haber: C. ÜSTÜNER