Düzce Belediye Meclisi Kasım Ayı 1. Birleşimi Belediye Başkan Vekili Salih Keskinli başkanlığında bu akşam yapıldı. 14 maddeden oluşan meclis gündem maddeleri ilgili komisyonlara havale edilirken 9 adet sözleşmeli işçinin 2018 yılında da 12 ay süre ile çalıştırılması teklifi oy çokluğu ile kabul edildi.

Meclisin gündemini oluşturan bir başka konu ise, MHP Belediye Meclisi Üyeliği görevinden istifa eden ve İYİ Parti Düzce Kurucu İl Başkanı olan Ercan Katırcıoğlu’ydu. Meclis üyeliği görevinden istifa eden Katırcıoğlu’nun yerine koltuğu dolduran isim Ferat Kurt oldu. Ayrıca plan ve bütçe komisyonu üyesi olan Katırcıoğlu’nun istifası ile plan ve bütçe komisyonu üyeliğine Ayhan Cicu seçilirken, Marmara Belediyeler Birliği üyesi olarak ise Ferat Kurt seçildi.

Öte yandan meclisin bu akşam gerçekleştirilen birleşiminde, AK Parti ve MHP’li Meclis üyelerinin arasındaki sıcak diyaloglar da gözden kaçmadı. Mecliste gündem maddelerinin oylanması sırasında önceki toplantılarda sessizliğini korumayı tercih eden MHP’nin oylamalara katılması eşine az rastlanır bir toplantının geçmesi ile sonuçlandı.

Bir sonraki birleşim tarihi, 7 Aralık Perşembe olarak kabul edildi.

Haber: Ö.YILMAZ