1977 -1979 yıllarında Adalet Partisinden 4. ve 5. dönem Bolu Milletvekilliği yapan Müfit Bayraktar, 87 yaşında yaşlılığa bağlı sebeplerden dolayı hayata gözlerini yumdu.

Bir dönem Düzce Orman Koruma Amirliği de yapan Bayraktar, 1977 yıllarındaki seçimlerinde Adalet Partisi’nden parlamentoya girmişti. Bayraktar’ın naaşının, bugün düzenlenecek cenaze töreninin ardından Ankara Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verileceği öğrenildi.

Müfit Bayraktar Kim?

Aslen Rize İyidere'lidir. Çocukluğu annesinin memleketi olan Karamürsel'de geçmiştir. Orman Tekniker Okulu mezunudur. Düzce Koruma Amirliği, Devrek Orman Bölge Şefliği, Türkiye Ormancılar Cemiyeti Sosyal İşler Başkanlığı, Türkiye Orman Muhafaza Bakım ve Depo Memurları Sendikası Genel Başkanlığı, Orman Muhafaza ve Depo Memurları Cemiyeti Genel Başkanlığı, Teknik Ormancılar Cemiyeti Genel Başkanlığı, Yeşil Ülkü Gazetesi sahipliği ve Mesul Müdürlüğü, Profesyonel Futbolculuk, Kavakçılık Araştırma Enstitüsü Teknik Elemanlığı, Türkiye Libya Dostluk Derneği Başkanlığı, TBMM 4.(XV) ve 5.(XVI) Dönem Bolu Milletvekilliği yapmıştır. Evli ve iki çocuk babasıdır.

AP’li Müfit Bayraktar'ın: “Sayın Niyazi Ünsal ucuz kahramanlık yaparak yine buraya kontrgerillayı getirdi. Bir yerde gerilla varsa kontrgerilla da olacaktır. Bu kontrgerilla ülkenin bütünlüğü için çalışıyorsa, yıkıcılarla mücadele ediyorsa bunu yadırgayamayız.” Sözlerinden sonraki gün Çankaya'daki evinin kapısı çalınıp bomba bırakılmış, eşi kapıya yetişemeden bomba patlamış, yaralanan olmamıştır. Süleyman Demirel'in seçimlerden önce kendisinin ileriki zamanlarda başka alanlarda lazım olduğunu öne sürerek aday göstermeyeceğini belirtmesi üzerine partiden istifa etmiş, daha sonra Bolu'dan bağımsız aday olmuş, seçilememiştir. Çocuklarından Ufuk Bayraktar Kanada, Engin Bayraktar ABD'de yaşamaktadır.

Öncü Medya Ailesi olarak merhum Müfit Bayraktar’a Allah’tan rahmet, kederli ailesi başta olmak üzere tüm eş, dost ve akrabalarına başsağlığı dileriz.

HABER: Savaş ARI