Türkiye’nin en kapsamlı turizm fuarı olarak kabul edilen, bu yıl 22’ncisi gerçekleştirilen ve kısa adı EMITT olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı bugün misafirlerine kapılarını açtı. İstanbul Beylikdüzü TÜYAP Fuar Merkezi’nde 28 Ocak tarihine kadar sürecek fuarda Akçakoca Belediyesi kendine ait stant ile katıldı.
Yeşil ve mavinin bütünleştiği yerde cennetten bir köşe olan Akçakoca’nın tanıtıldığı standı Düzce eski Valisi şimdiki İstanbul Valisi Vasip Şahin de ziyaret etti.



“Hem Türkiye hem İstanbul adına çok umutluyuz”
Şahin ziyareti sırasında Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici ile birlikte Öncü haber ve ulusal medya temsilcilerine yaptığı fuar değerlendirmesinde şunları kaydetti:

“Fuardan bu sene turizm sezonu ile ilgili Sayın Bakanımızın da konuşmasında ifade ettiği gibi çok umutluyuz. Hem Türkiye hem İstanbul adına çok umutluyuz. Son rakamlar da onu gösteriyor zaten büyük bir yükseliş trendi içerisinde inşallah seneyi çok yüz ağartıcı ve güldürücü bir şekilde tamamlarız.”

“Herkes Akçakoca ve Düzce’ye gidip gezmeli”
Düzce’nin kendisi için ayrı bir anlam ifade ettiğini aktaran Şahin, şu ifadelerde bulundu:



“Ben şu an Akçakoca standındayım. Ben 1999’un Eylül’ünde başlayan Akçakoca’da görev dönemim var. Sonra Düzce Vali yardımcılığı, görevden ayrıldıktan 7 sene sonra da tekrar Düzce Valiliği görevim nedeniyle bu yöre ile çok iç içeyim. Burada beraber görev yapmanın ötesinde dostum olan çok insan oluştu. Hem onları ziyaret ettim hem Akçakoca gerçekten Türkiye’nin en güzel coğrafyasına sahip köşelerinden birisi. Onun için de ben herkese doğrusu Akçakoca’ya ve Düzce’ye gitmelerini, oralara gidip gezmelerini tavsiye ediyorum.”

“Etrafımızdaki turizm potansiyelinden yararlanmamız gerekiyor”
EMİTT Fuarı’nın dünyanın en büyük 5 turizm fuarından biri olduğunu kaydeden Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici böyle büyük fuarların illerin tanıtımı açısından önemli olduğunu ve değerlendirilmesi gerektiğini belirterek şöyle konuştu:

“Standımız gerçekten ilgi alaka noktasında hem anlık performans hem de Akçakoca’nın tüm tarihi değerlerinin yöresel değerlerinin kültürel değerlerini yansıtma anlamında da önemli bir şekilde güzel bir şekilde dizayn ettik. İnşallah üç gün boyunca bundan sonraki Cuma Cumartesi ve Pazar olmak üzere en güçlü şekilde ilçemizi burada tanıtacağız. Tabi gerek Düzce gerek Akçakoca çok önemli bir destinasyonda. İstanbul’un Bursa’nın Ankara’nın tam orta noktası yaklaşık iki, iki buçuk saat gibi bir keyifli, bölünmüş yollardan sürüş gerçekleştirerek ulaşabiliyorsunuz. Ve bu mesafeyi ölçtüğümüzde de yaklaşık 20-25 milyon bir nüfus var etrafımızda. Bu turizm potansiyelinden bu nüfus potansiyelinden turizm anlamında turizm geliri anlamında gerçekten yeterince faydalanmamız lazım.”



“Akçakoca çok farklı bir noktaya geldi”
Akçakoca turizmine ilişkin de bilgiler veren Yemenici şunları kaydetti:

“Tabi Akçakoca bir tek deniziyle kumuyla değil, kumumuz ünlü. Ceneviz kalesiyle, şelaleleriyle, tarihi camileriyle, treking alanlarıyla ve tarihi yukarı mahallesiyle, yöresel pazarıyla, bunu yeni kurduk biliyorsunuz. Aslında o tarih vardı ama unutulmuştu. Yeniden canlandırma anlamında gerçekten en az Ceneviz Kalesi kadar tarihi mahalle pazarımız da ilgi alaka görüyor. Tabi mavi bayraklı plajımız da bir taneydi biliyorsunuz Akçakoca’da. Bunu biz bu yıl ikiye çıkarttık. Çuhallı Plajı’mızla da mavi bayrak kazandık. Kadınlar Plajı, yalnızca kadınların girebildiği çok farklı bir görüntüye kavuşturduk orayı. Gerçekten kadınlarımız orada hizmet üniteleri anlamında gerçekten çok çok kötüydü. Ama bugün gittiğimiz zaman gerçekten her anlamda, mescidiyle, emzirme odalarıyla, duş anlamında veya hizmet alma noktalarıyla, tuvaletiyle, her şeyiyle çok farklı bir noktaya geldi.”

“Standımıza ilgi alaka üst seviyede”
Son olarak Akçakoca Belediyesi’nin tanıtım standının gösterilen ilgi ve alakadan duyduğu memnuniyeti dile getiren Yemenici şöyle konuştu:

“Standımızı ziyaret eden belediye başkanlarımız var, valilerimiz var. Tasarım anlamında da Akçakoca’yı yansıtma anlamında da çok çok beğendiklerini söylüyorlar. Ben de gerçekten standımızı beğendim. Halkın ilgi alakası da çok güzel. Tabi biz canlı performanslar da sergiliyoruz burada. Biliyorsunuz, bölgemizin fatihi Konuralp Gazisi ve ismini aldığımız Akçakoca Bey, bunların canlı manken performansları var. Bunlar ilgi alaka görüyor. Tabi bizim yöresel mahalle pazarımızın esnafı, elliye yakın kadınımız burada. Onlar yaptıkları şarkılarla EMİTT’e ses getirdiler. Bugün Akçakoca’ya tabi bekliyoruz ama gitmeden de selfie boxımızda Akçakoca da fotoğraf çektirmiş gibi fotoğraf çektirme imkanı var. Gün batımımızda, camimizde, plajlarımızda, tarihi noktalarımızda, bu anlamda gerçekten standımıza ilgi alaka üst seviyede.”

Haber: Ö.YILMAZ