Kesilen cezalar ve artan tepkiler üzerine cam filmi yasağında ara çözüm kapıda… Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı sonrası İçişleri Bakanlığı ara formül için harekete geçerken, işleri olumsuz etkilenen Düzceli sanayi esnafı da gelecek iyi haberi bekliyor.

“Herkes mağdur”
Küçük Sanayi Sitesi’nde cam filmi işiyle uğraşan bir esnaf araçlara takılan cam filminin serbest olmasına göre yatırım yaptıklarını ve gelen yasakla mağdur olduklarını şöyle anlattı:

“Dış ticaret yapan ithalatçıların hepsi malzemelerini getirdi. Biz gayrı resmi iş yapmıyoruz faturalı gelen malzemelerimiz. Aldık tabii bunda bir mağduriyetimiz var. Gelen müşterilerimiz de aynı şekilde mağdur. Günde ortalama 20-25 araç geliyor sadece bize. Bir de Düzce genelini düşünün. Türkiye geneline vurduğunuzda sayı epey artıyor.”

“Sökülen cam filmleri toprağa gidecek”
Kimyasal maddeden yapılan cam filmlerinin araçlardan tekrar sökülmesiyle birlikte doğayı katledeceğini savunan esnaf, “Biz de bu cam filmleri aynı zamanda kimyasal ve bunlar sökülecek. Bunlar aynı zamanda petrol olduğu için toprağa gidiyor. Bunların hepsinin düşünülmesi gerekiyordu. Önce serbest bırakılıp sonra yasak olmasına tabii ki ne derseniz deyin.” dedi.

“Arka camların rezistanslarına da zarar veriyor”
Araçlara takılan cam filmlerine gelen yasağın uyarı yapılmadan uygulamaya girmesinin araç sahiplerini de mağdur ettiğini belirten esnaf şu ifadelerde bulundu:

“Bir de yatırım yaptık yeni malzemelerimiz geldi. Daha önceden bir uyarı yapılabilirdi cam filmlerinin yasak olacağına ilişkin. Böyle bir uyarı da gelmedi. Daha önce cam filmlerinin yasak olmadığı resmi gazetede de yayımlandı. Bunun için herkes mal aldı. Şimdi plazalara gidip sıfır arabalara taktığımız cam filmlerini söküyoruz. Sökme işleminde de müşterilerimiz arka camlarının rezistansının bozulması nedeniyle mağduriyet yaşıyor bazı araçlarda.”

“AK Parti Düzce İl Teşkilatı’na da şikayette bulunduk”
Son olarak yasağı kaldırmak için bir takım girişimlerle birlikte AK Parti Düzce İl Teşkilatı’na da şikayetlerini dile getirdiklerini belirten cam filmi ustası, “Bunun yasak olmasıyla birlikte sadece işveren değil işçiler de mağdur olacak. Bir şeyi yaparken her şeyi düşünmek gerekiyor.” diye konuştu.

Haber: Ö. YILMAZ