Bir hatta sürecek olan ve dün yeni Belediye Binası önünden Atatürk Heykeli önüne kadar yapılan yürüyüşle başlayan Ahilik Haftası programları bugün de devam etti. Esnaflar adına Düzce Esnaf ve Sanatkarları Odası Birliği Başkanı Mustafa Kayıkçı, Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ertan Taşlı ile Lokantacılar Odası  Başkanı Metin Çevik Vali Bülent Kılıç'ı ziyaret ederek düzenlenen Ahilik Haftasıyla ilgili Kılınç'a bilgiler verdi.

Haftanın anlam ve önemine değinen DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı, “Gelişmek için esnafların durumu büyük önem taşımaktadır. Bu haftayla birlikte esnafların durumlarını da değerlendiriyoruz. Esnaflara iş ahlakları konusunda da bilgiler veriyoruz. Dört yıldır Ahilik Haftası'nı Düzce'de de kutluyoruz. Bu hafta içinde geçmiş yıllara nazaran daha dolu bir programımız bulunuyor. Bu bir haftayı esnaflar olarak birlik ve beraberlik içinde geçirmeyi hedefliyoruz.” şeklinde konuştu.

Ahilik Haftasının önemine değinen Vali Bülent Kılınç ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Ülke olarak ekonomimizin gelişmesi lazım. Bunun içinde başta esnaflar olmak üzere herkese büyük görev düşüyor. Bu bağlamda esnafların müşteriyi memnun etmesi gerekiyor. Müşteri mutlu olsun ki esnaflar para kazansın. Bu hafta içindeki etkinliklerinde bu düşünceler içinde yapılması gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Valilikte yapılan programın ardından esnaf odaları ile Vali Bülent Kılınç Spor Sokak'taki esnafları gezerek esnaflara durumunu sordu ve esnaflardan durumlarıyla ilgili bilgi aldı.