MHP Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu ile DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı arasında yaşanan karşılıklı tartışmalar, gündemdeki yerini koruyor. MHP İl Başkanı İlhami Caboğlu, Pandemi döneminde esnafların yaşadığı sıkıntılar ile ilgili Öncü Haber Mikrofonuna yaptığı “Esnaf Odaları Gaflet Uykusunda” açıklaması üzerine, DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı 27 oda başkanını toplayarak, Caboğlu’na cevap vermişti.

Kayıkçı’nın bu cevabının ardından, Öncü TV ekranlarında yayınlanan ve Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal’ın hazırlayıp sunduğu “Kitabın Ortasından” programında MHP İl Başkanı İlhami Caboğlu, “Mustafa Kayıkçı fabrika ayarlarına geri dönmeli” yorumunda bulunmuştu.

“Esnaf üzerinden hiç kimseyi bir yere getirme peşinde değiliz”

Öncü Haber Muhabirinin İlhami Caboğlu’nun bu yorumunun kendisine hatırlatması üzerine Kaykıçı, “O konu kapanmıştır. Bundan sonra Düzce’de bizim esnaf ve sanatkâr üzerinden hiç kimseyi bir yere getirme peşinde değiliz. Biz işimizin başındayız, işimizi yapıyoruz. Herkes işini yapsın. Doğrusu budur” dedi.

“Kendi üzerimden ve esnaf üzerinden kimseye prim yaptırmayacağım”

Açıklamasında Düzce’deki medya kuruluşlarına da sitem eden Kahyıkçı, “Pandemi döneminde esnaflara yönelik çalışmalarımız tabii ki devam ediyor. Ben o gün yaptığım açıklamada bile 4 sayfa açıklama vardı. Bunu sizin televizyonunuz bile vermedi. 1 yıllık manifestoydu o. Ay sonunda yapılacak olan toplantıları 7- 8 gün geriye çekmiştim. O haber bile yayınlanmadıysa bu yanlış bir şey oldu. Ben kendi üzerimizden esnaf üzerinden prim yaptırmayacağım” şeklinde konuştu.

HABER: Savaş ARI