İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kontrollü normalleşme sürecinin başlaması ardından 81 il valisi ile bakanlıkta video konferans toplantısında bir araya geldi. Toplantıya valilerin yanında il emniyet müdürleri ve il jandarma komutanları da katıldı. Bakan Soylu’nun, kontrollü normalleşme dönemine ilişkin yapılacak denetimlerin ele alındığı toplantının ardından, Düzce Valisi Cevdet Atay, şehir merkezinde uzun bir aranın ardan yeniden işyerlerini açan esnafları denetledi.

Denetimler sırasında Vali Atay’a, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Akkaplan, Sağlık Müdürü Dr. Yasin Yılmaz, DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı, BELMEK Koordinatörü ve AK Parti Belediye Meclis Üyesi İlknur Bahar ile birim müdürleri eşlik etti.

Denetimlerde, maske dağıtımı da yapan Vali Atay, salgına karşı dikkatli olunması konusunda esnaf ve vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Denetimin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vali Atay, “Biz normalleşme sürecini daha iyi yaşayalım hatta şuan kategori olarak Turuncu kategoride olan ilimizi daha alt kategorilere indirelim diye arkadaşlarımız sağ olsunlar tüm kamu çalışanlarımızla beraber farkındalık oluşturmak üzere sahalardayız. Bu yeni bir dönem dinamik denetim modelinin uygulandığı bir dönem. 1133 denetim elemanımız ile beraber ilimizde de çeşitli noktalarda Vali Yardımcılarımız, Daire Müdürlerimizin Başkanlığında denetim ekipleri ile beraber ilimizin tamamı denetleniyor. Buradaki amacımız yeni belirlenen kurallara tüm vatandaşlarımızın uymasını üst derecede sağlamak. Gördüğümüz kadarıyla esnaf arkadaşlarımızda tedbirlerini alıyorlar eksik olanlarda tedbirlerini alacaklar. Ben buradan tüm vatandaşlarımıza seslenmek istiyorum, lütfen kurallara uymaya devam edelim kötü sonuçlarla karşı karşıya kalmayalım. Her şey bizim elimizde. Vakalardaki %13 lük artış tabi ki de tehlikeli bir artış . Bütün mesele kurallara uymaktan geçiyor. Maskeyi takarsak, mesafeyi korursak, kapalı alanlarda uzun süre durmazsak mutlaka bu rakamlar düşecektir. Komşu illere gidiş gelişler ile ilgili şu anlık bir kısıtlama yok ama dolayısıyla dikkat etmemiz gerekiyor. Her şeyin başı dikkat ve tedbir” diye konuştu.

HABER: Savaş ARI