Düzenlenen sanayi toplantısında TSO Başkanı Metin Büyük'ün OSB yönetiminden istifa etmesini açıklaması büyük yankı uyandırırken Belediye Başkanı Mehmet Keleş'te Büyük'ün istifası konusunu sert bir dille eleştirerek istifayı değerlendirdi. Keleş. “Sayın Metin Büyük, yaptığı açıklamalarla yanlış bir tutum içinde olduğunu göstermiştir. Daha öncede kendisiyle bu konuda tartışmıştık. Böyle konuların toplum içinde anlatılması hiç hoş değildir. Sonuçta OSB Yönetiminin Başkanı olan Sayın Valimiz Bülent Kılınç varken siz bunu kalkıp ta bu şekilde dile getiremezsiniz. Varsa bir sorununuz Sanayi Bakanlığı'na şikayet edersiniz. Tutup ta sanayicilerin olduğu bir ortamda OSB konusunda yanlış işler yapıldığını söyleyerek benim şahsime açıklama yapılması bence yanlıştır. Sonuçta OSB konusunda onunda imzasının olduğu belgeler var.” şeklinde konuştu.

Büyük'ün açıklamalarıyla etik anlamda saygısızlık yaptığını da belirten Keleş, “ Büyük'ün neden böyle yaptığını bilmiyorum ama yeniden söylüyorum yanlış yerde yanlış davranmıştır. Benimle ya da OSB ile ilgili bir sorun varsa önce Vali Bülent Kılınç'la konuşulur ve o da eğer bir sorun varsa bunu Vali olarak halleder. Valinin de bulunduğu bir ortamda kendisinin bu tarz bir yaklaşımda bulunmaması gerekirdi. “ ifadelerini kullandı.

"Kendisi iyi bir insandır."

Büyük'ü kişi olarak sevdiğini belirterek Büyük'ün istifasını da değerlendiren Keleş, “ Metin Büyük'ü insan olarak severim. Kendisi iyi bir insandır. Ama ilerde tekrar aynı ortamlara girip birbirimizin yüzüne bakacağımızı düşünmeden hareket etmiştir. OSB yönetiminden ayrılmak onun kararıdır. Bu konuda TSO yönetiminin bir araya gelerek yedek isimler üzerinde anlaşacağını düşünüyorum. Her görev gibi bununda bir yedeği vardır.” ifadelerine yer verdi.