Düzce Belediyesi’nin şehre ekonomik olarak katkı sağlayacak bitkilerin yetiştirilmesi amacıyla başlattığı "Tarımsal Kalkınma Merkezi Projesi Tıbbı Aromatik Bitki Yetiştirme" projesi düzenlenen etkinliklerle çocuklara doğa sevgisini aşılıyor.

Düzce Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ve Kültür Müdürlüğü’nün organize ettiği dikim etkinliğinde Tıbbi Aromatik Bitki Yetiştirme Projesi alanı içerisindeki bitkilere çocukların da eli değdi. Çeşitli bitki türlerinin toprakla buluştuğu alanda gerçekleştirilen biberiye dikim etkinliği, Düzce Belediyesi Çocuk Kulübü ve Mehmet Akif Ersoy İlkokulu’nun öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Etkinliğe katılım sağlayan Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Günden, biberiye fidanlarını dikerken çocuklara yardımcı olmayı ihmal etmedi.

Öte yandan "Tarımsal Kalkınma Merkezi Projesi Tıbbı Aromatik Bitki Yetiştirme" projesi kapsamında belirlenen alana; biberiye, kekik, melisa ve adaçayı bitkileri dikildi. Park ve bahçeler müdürlüğüne bağlı ekipler belli periyotlarda yabani ot temizliği yaparak projenin sağlıklı şekilde yürütülmesini sağlıyor.