Uzun süredir konutlarını bekleyen Çilimlililer şimdi de başka bir sorunla uğraşıyor. Çilimli'de yapımı tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilen TOKİ evlerinde elektrikler kesik.

Teslim edileceği tarihten uzun süre sonra evlerine kavuşan hak sahipleri, evlerine taşınmalarının üzerinden 15 gün geçmesine rağmen henüz elektriklerinin açılmadığı ve elektrik abonesi alamadıkları yönünde şikayetlerini dile getirdiler. Evlerin elektriğinin olmaması nedeniyle tam anlamıyla evlerine yerleşemediklerini, hatta bir çok kişinin akrabalarının yanında kaldığını söyleyen Çilimlililer, ne TOKİ'den nede SEDAŞ'tan kendilerine bir açıklama gelmediğini ifade ediyor.

Konu ile ilgili olarak bilgi veren Sedaş Çilimli Şefliği, Çilimli'de bulunan özel bir şirkete ait trafonun SEDAŞ'a devir İşlemlerinin tamamlanmadığı, bu yüzden konutlara elektriğin verilmediği bildirildi. Sakarya'da bulunan Genel Müdürlük'ten trafonun devredilmesine dair kabul yazısı beklendiğini kaydeden yetkililer tarafından, yarın bu işlemlerin halledileceği ve konutlara elektrik aboneliğinin verilmeye başlanacağı da vurgulandı.