Yaşanan depremlerin ardından şimdi de heyelan nedeniyle evler tehdit altında. Konuralp sınırları içerisindeki Yayla Köyü, Bayramlar Mahallesi'nde Muzaffer Poyraz'a ait iki katlı müstakil bir ev dün gece saatlerinde heyelan nedeniyle yıkıldı. Verilen rapor doğrultusunda evin daha önceden boşaltılması ise olası bir facianın önüne geçti. Evin yıkılmasından önce de evin yanında bulunan ahır, yine heyelandan dolayı yıkılmıştı.

Evlerinden olduklarını belirten ev sahibi Muzaffer Poyraz, yetkililerden yardım istedi. Poyraz, “Bize verilen rapor doğrultusunda iyi ki evi boşaltmıştık. Yoksa canımızdan bile olabilirdik. Dün gece evin kapı ve pencerelerini sökerken ev birden heyelan sonucunda yıkıldı. Şimdilik kardeşimin evinde kalıyoruz. Ne yapacağımızı bilmiyoruz. Bu konuda yetkililerden yardım bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Muzaffer Poyraz'ın kardeşi Cafer Poyraz'ın evi de kardeşinin yıkılan evinin üstünde bulunuyor. O evde heyelan sonucunda yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya. Bu konuda yetkililerden yardım istediklerini belirten Cafer Poyraz, “Evin yıkılmasıyla birlikte şaşkına döndük. Bizde tehlike içerisinde yaşıyoruz. Yetkililer bize yardım etmek için 7-8 evin heyelandan yıkılması gerektiğini söylüyor. Bu tehlikeyle yaşamak istemiyoruz.” şeklinde konuştu.

Heyelan tehlikesi altındaki evde 10 kişi kalıyor.

Kardeşinin evinin yıkılmasıyla birlikte Cafer Poyraz'ın evinde 10 kişi kalıyor. Bu evinde heyelan tehlikesiyle karşı karşıya olması evdekilerin yaşadığı tehlikeyi gözler önüne seriyor. Ev halkı gece uyurken bile tedirgin oluyor.

Köydeki bir çok ev heyelan tehdidi altında.

Diğer taraftan Yayla Köyü sınırlarındaki birçok ev heyelan tehlikesiyle karşı karşıya. Evlerin birçoğu yerlerinden kaymaya başlarken yıkılma tehlikesi de yaşıyor. Köyün meydanından geçen yolun bazı bölümleri de heyelanla birlikte kaydı. Bu durumun önüne geçilmesi için yolların ve evlerin önlerine set oluşturulması gerekiyor.