23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 100. yıl dönümü, tüm yurtta evlerden coşkuyla kutlanıyor. Her yıl öğrenciler tarafından hazırlanan birbirinden renkli gösterilerle meydanların şenlendiği 23 Nisan’da bu yıl etkinlikler koronavirüs salgını nedeniyle iptal edildi.

Ancak meydanlarda gösteriler olmasa da Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün armağanıyla dünya çocuklarına atfedilen tek bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve TBMM'nin açılışının yüzüncü yıl dönümü, evlerde ellerde bayraklarla aynı coşkuyla kutlanıyor.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan 1920, Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve Türk halkının egemenliğini ilân ettiği tarih…

Atatürk, 23 Nisan 1924'te '23 Nisan' gününün bayram olarak kutlanmasına karar verdi. Bu tarihten 5 yıl sonra 23 Nisan 1929’da Atatürk bu bayramı çocuklara armağan etti ve 23 Nisan ilk defa 1929 yılında Çocuk Bayramı olarak da kutlanmaya başlandı.

1979'da, yine ilk olarak altı ülkenin katılmasıyla uluslararası boyuta taşıdığımız bu millî bayramımıza, bu yıl salgın engel olsa da ortalama olarak her yıl kırkın üzerinde ülkeden gelen ve Türk çocuklarının misafiri olan yabancı ülke çocukları da katılıyor.

Dünya’da çocuklarına bayram hediye eden ve bu bayramı bütün dünya ile paylaşan ilk ve tek ülke Türkiye’dir.

Türk milletinin gönlünde, onun bağımsızlığının sarsılmaz ifadesi olarak en önemli yeri işgâl eden 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, bu yıl her evde çeşitli etkinliklerle kutlanarak millî birliğimizin kenetlenmiş ifadesini temsil edecek.