8 yıl önce evsiz depremzedelere ev yapmak amacıyla arsa talebinde bulunan Evsiz Depremzedeler Derneği'nin sorunu aradan geçen 8 yıla rağmen hala çözülmedi. Kooperatif üyelerinin konut sahibi olmasını sağlayacak olan arsa tahsisini yapmayan Düzce Belediye, Metek Köyü'nde yapılan toplu konutlardan 566 adedini depremzedelere satma kararı aldı.

Depremzedeler Yapı Kooperatifi üyelerinin uzun süren ihtilaflarının ortadan kaldırılması ve konut sahibi olmalarının sağlanması amacıyla bu konutlardan satın alabilecekleri bildirilirken, konutların satışına 13 Mart Cuma gününe kadar ara verildiği duyuruldu. Ancak depremzedeler için bu konutların ayrıldığı belirtilirken, arsa tahsisi yerine bu konutlardan almayı tercih edecek olan depremzedelerin, en geç 13 Mart Cuma gününe kadar karar vermeleri isteniyor.

Ayrıca kooperatif üyelerine, bu tarihe kadar karar vermemeleri halinde konutlardan satın alma teklifinin geçersiz olacağı yönünde uyarıda bulunuluyor. Üstelik konutların fiyatı istenilen fiyatın çok üzerinde derneğe verilmek isteniyor. Dernek sahipleri ise bu tarihe kadar ne yapacaklarını bilemezken sorunun bir an önce çözülmesini bekliyor.