Çalıştıkları fabrika yönetimi tarafından sendika üyesi oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan 41 işçi, tam 98 gündür fabrika önünde eylem yapıyor. İşçilere bu 98 gün içinde çok sayıda sendika tarafından destek verilirken bugünde Deri- İş sendikası yönetimi tarafından işçiler ziyaret edildi.

Sendikaya eylemleri boyunca desteklerini esirgemeyeceklerini ve Düzce'yi devamlı ziyaret edeceklerini belirten Türk-İş Genel Sekreteri Mustafa Türker, tüm ülkede aynı sorunun baş gösterdiğini son olarak İstanbul ve Rize'deki fabrikalarda da sendika üyesi olmaları gerekçesiyle işçilerin işten çıkarıldığını ifade etti.

Türker” İşçilere yoğun bir baskı uygulanmaktadır. Ülke genelinde yaşanan işçilerin işten çıkarılması sorunları devam ederken hala iktidardan bir kelime bile açıklama yapılmadı. Artık bıçak kemiğe dayandı. Biz sizinle olmaya devam edeceğiz “ ifadelerini kullandı.

Deri-İş Sendikası Genel Başkanı Musa Servi'de işçilerin 98 gündür eylemlerini sürdürdüklerini ve hakları geri verilene kadar da eyleme devam edeceklerini dile getirdi.

Yapılan konuşmaların ardından eylem yapan fabrika işçilerine Türk-İş Genel Sekreteri tarafından 10 bin YTL yardımda bulunuldu.