Bolu Düzce Sakarya (BDS) Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği 1. Olağan Kongresini gerçekleştirdi.  Gerçekleştirilen kongrede Mehmet Ali Çelik başkan olarak seçildi. Kongrede konuşan Başkan Mehmet Ali Çelik  tüm EYT mağdurlarının problemlerine sahip çıkarak durmadan yılmadan mücadele edeceklerini söyledi.

“Düzce, Bolu ve Sakarya belki de tarihte hiçbir dernekte bu şekilde bir araya gelmemiştir”
Dernek Başkanı Mehmet Ali Çelik, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: Toplum bizi anlayamadı. Bizler yaklaşık 25-30 yıl çalışmış devlete olan bütün vergilerini, primlerini ve borçlarını ödemiş fakat 99 yılında çıkartılan bir yasa ile tamamen usulsüz olarak hakları elinden alınmış ve ardından 2008 yılında üzerine kaldıramayacağı bir yük konmuş çalışan kesimiz, emekliyiz, çiftçiyiz, memuruz. Biz kesinlikle bu ülkenin esnafı olmaklar beraber her şeyiyiz. Yaşı itibariyle bizler 45,50,55 ve 60 yaşları arasında bu memleketin en olgun en dinamik ve bu memlekete en fazla katkıda bulunan şuan Türkiye’nin bu hale gelmesi için en büyük çalışmaları yapan kitleleriz. Biz sesini her yerde duyuran yaklaşık 5-6 milyon olarak sayısı belirtilen ve toplumun temel taşları olan EYT ailesi olarak  bugün burada bir aradayız. Düzce Bolu ve Sakarya gibi üç tane ilin birleşmesi ile en güzel örneği veriyoruz. Düzce Bolu ve Sakarya belki de tarihte hiçbir dernekte bu şekilde bir araya gelmemiştir. Şu gösteriyor ki bu birliktelik nasıl Düzce Bolu ve Sakarya’yı bir araya getirdiyse bugün Türkiye’de bütün illeri bir araya getirmiştir. İktidarın karşısına çıkabilecek bir yapıyı oluşturmak için bugün burada kongremizi gerçekleştireceğiz. Bu gücü bir araya getirmenin mutlu sevincini yaşıyoruz.
 


“İktidar vatandaşa rağmen vatandaşı yok sayamaz”
 Konuşmasında iktidarı eleştiren Çelik şunları söyledi: “Bugün iktidar partisi bizlerin oyları ile  iktidarı almaktadırlar. Bu iktidardaki insanlar vatandaşa rağmen vatandaşı yok sayamazlar. Bunu özellikle EYT’li arkadaşlara değil diğer çalışan tüm kesimdeki vatandaşlara söylemek istiyorum. Çıkartılan yasalar ile bizim çocuklarımız, arkadaşlarımız, kardeşlerimizde mağdur duruma düşürülmektedir. Biz bu problemlerin tümüne sahip çıkacağız. Biz arkadaşlarımız için çocuklarımız için bu mücadeleyi durmadan yılmadan sonuna kadar yapacağız.”