Geçtiğimiz günlerde bir dostumuz, devlet aklı olan bir büyüğümüz dedi ki, “Ben bir şey tespit ettim. Bazı bürokrat ve siyasetçilerde, ‘Artık son dönem, AK Parti bir daha iktidara gelemez’ diye düşünerek bir rehavet söz konusu. Bir acelecilik, bir yangından mal kaçırır gibi davranmak gibi bir dert var. Ben böyle görüyorum, siz nasıl görüyorsunuz?”

Ben bunu görmüyorum şahsen inanmıyorum da. Ama bunu görenler, buna inananlar var. Ben inanmıyorum 2023’te Cumhurbaşkanının değişeceğine. AK Partiyi bilemem ama Cumhurbaşkanı yine seçilecek buna inanıyorum. Bazı sıkıntılar elbette var ama hayattan tat almanın püf noktası ya imkânlarını artıracaksın ya beklentini düşüreceksin. Bugün hayat standartı olarak belirleyip yaşam kalitemiz diye adlandırdığımız birçok şeyi bu ülkeye Sayın Recep Tayyip Erdoğan kazandırmıştır, bunu da göz ardı etmeyeceksin.

Fakat bu baştan konuya girdiğimiz devlet aklı olan büyüğümüzün endişesini Düzce’de de görmeye başladık. Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç, MHP’li, yandan çarklı, sonradan yanan dönen, derleyip toparlayıp, edip eyleyip, AK Parti’ye geçen bir isim…

Bir iddia var; Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç ve eski belde başkanı şimdi ise Düzce İl Genel Meclisi Üyesi olan Musa Küçük. Oğlunu da AK Parti Düzce Gençlik Kolları başkanı yapıverdi, güzel. Buraya kadar iyi! Hizmet devam! Fakat belediye başkanının da vatandaşların beyanında da Belediye Başkanı Osman Kılıç; Musa Küçük’e ve birkaç tane müteahhide imkan sağlamak için taşkın bölgesini ve tarım arazilerini imara açıp rant sağlıyorlar. Birbirlerine imkân sağlıyorlar, yangından mal kaçırıyorlar. ‘Bir daha iktidar olmayız, ne varsa sağda solda altta üstte derleyelim toparlayalım alıp götürelim’ dercesine… ‘Bir daha biz buralarda olmayız’ ifadesinin altını açtığın zaman çok şeyler çıkar oradan.

Bizim akıllı Musa Küçük, icradan bir yer alıyor normalde almayacağı, muska şeklinde pekte itibarlı bir yer değil… Buranın altında da fay hattı olmasından dolayı burayı yeşil alana çeviriyor belediye. İşte yeşil alana çevirdi, hakkı gitti falan filan diyerek başka bir yerden, yeşil alan olmayan bir yerden arazi veriyor. Şimdi yeşil alan için ondan aldıkları yer farzı misal 10 dönümse yeni verdikleri yer 8 dönüm. Ama hemen imar veriyorlar, buralar imara açılıyor. 18 uygulaması yapıyorlar burayı yeşil alana çeviriyorlar.

Milli Emlak üzerinden de Musa Küçük’e imara açılacak bir yer veriyorlar. Osman Kılıç, ‘Normal bir vatandaş olsaydı yine aynı uygulamayız yapardık. Burada hukuksuz bir şey yok, imara açılan yerler Milli Emlak’ın’ diyor. Buyurun cenaze namazına. Şimdi ben soruyorum buradan; maden olan yerde ot bitmezmiş ey Osman Kılıç!