8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü olması dolayısıyla İstiklal Caddesi’nde farkındalık oluşturmak amacıyla yürüyen ve ezan çaldığı sırada ıslık çalan topluluğa Düzce’den de tepki sesleri yükseldi.



Diyanet-Sen Düzce Şubesi Başkan Vekili Hakan Zeren, bugün sendika binasında basının karşısına geçerek yapılan bu harekete ateş püskürdü.



“Protestoyu gerçekleştirenler Türkiye halkından ve tüm dünya Müslümanlarından özür dilemeli”
Zeren, “Taksim’de bir araya gelen kadın gruplar yürüyüş düzenledikleri esnada yatsı ezanının okunmasını ıslıkları ile protesto ederek Müslüman bir ülkede kesinlikle olmaması gereken bir densizliğe imza atmışlardır” diyerek başladığı sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bin yıldan uzun süredir İslam’ın bayraktarlığını yapan bir ülkede ezan sesini protesto etme cüretini göstermek ülke insanımıza ve tüm dünya Müslümanlarına yapılmış bir saygısızlıktır. Ezan sesi üzerinden yapılan bu tahammülsüzlük kesinlikle kabul edilemez. Halkı provoke etme amaçlı bu protestoyu gerçekleştirenler derhal büyük çoğunluğu Müslüman olan Türkiye halkından ve tüm dünya Müslümanlarından özür dilemeli haklarında halkı kin ve düşmanlığa sevk etmekten gerekli yasal işlemler başlatılmalıdır.

“Ezanına tahammül edilememesi bizlerin de tahammül sınırlarını zorlamaktadır”
“Selçuklu, Osmanlı ve Türkiye Cumhuriyeti ile birlikte yüzyıllar boyunca birçok inanç ve kültüre sahip insanlarla birlikte kardeşçe yaşamayı başarmış, diğer inanç sahiplerine saygıda kusur etmemiş bir halkın bugün kendi ülkesinde ezanına tahammül edilememesi üstelik de bu tahammülsüzlüğün protesto ile gösterilebilmesi bizlerin de tahammül sınırlarını zorlamaktadır.”



“Bu protestoyu inanç özgürlüğü çerçevesinde değerlendirmemiz mümkün değildir”
Bu olayın bilinçli yapıldığını söyleyen Zeren, olayı sonuna kadar takip edeceklerini belirterek, şunları söyledi:

“İslami değerlerimize saldırı halinde olan, insanlar arasında kin ve düşmanlığı alenen tahrik etme ve kamu barışını bozma amacıyla yapılan bu protestoyu inanç özgürlüğü çerçevesinde değerlendirmemiz mümkün değildir.”

“Bu olayın tamamen bilinçli ve kurgulanmış bir durum olduğunu müşahede ediyoruz”
“Saygı ve kardeşlik düsturuyla hareket ederken, toplumu kutuplaşmaya götüren bu tür girişimler özellikle son zamanlarda İslam ve Müslümanlar üzerine oynanan oyunları da göz önünde bulundurduğumuzda, maalesef bu olayın tamamen bilinçli ve kurgulanmış bir durum olduğunu müşahede ediyor ve kesinlikle olayı sonuna kadar takip edeceğimizin bilinmesini istiyoruz.”



“85 bin üyemizle bu olayın takipçisiyiz”
Bu tür provokatif girişimler karşısında Müslümanları sağduyulu davranmaya davet eden Zeren, şunları kaydetti:

“Kimi zaman tahrik, kimi zaman siyasi dengeler nedeniyle gerçekleştirilen bu tür provokatif girişimler karşısında Müslümanları sağduyulu davranmaya, tepkilerini hukuk ve İslam geleneğinin bizlere öğrettiği naiflik ölçülerinde göstermeye davet ediyorum. Diyanet-sen olarak hukuk çerçevesinde 85 bin üyemizle bu olayın takipçisi olacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın.”



“Ezan ve bayrak meselesinin siyaset değil, onur meselesi”
Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da tepki gösterdi. Erdoğan, Adana'da düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

“Taksim'de CHP ve HDP'nin öncülüğünde güya Kadınlar Günü için bir araya gelen bir grup, ezana ıslıklarla, sloganlarla terbiyesizlik ettiler. Biz 'belediye işi gönül işi' diyerek milletimize herkesi kucaklayan bir belediye yönetimi taahhüt ediyoruz. Onlar ise bayrağımıza ve ezanımıza saygısızlık yaparak doğrudan istiklalimize ve istikbalimize saldırıyor.”

Haber: Ö.YILMAZ


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ