Düzce Üniversitesi Siyasal Bilgiler Topluluğu’nun Akçakoca Bey Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde düzenlediği "Afet ve Acil Durum Yönetimi" başlıklı konferansta özellikle Akçakoca ve Cumayeri’ni vuran sel felaketine ait fotoğraflar paylaşılarak, acil durumlarda yapılması gerekenler anlatıldı.
Akçakoca Bey Siyasal Bilgiler Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe; Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Akif Öncü, Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Pazvant, Akçakoca Bey Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Şerif Canbay, Düzce AFAD Şube Müdürü Zeki Gürsoy, Akçakoca Belediye Başkanı Okan Yanmaz'ın eşi Nursen Yanmaz, ilçe protokolü, akademik ve idari personeller ile öğrenciler katıldı.

“Afetlerle ilgili tedbirler konusunda farkındalığı arttırma çabasındayız”
Akçakoca’da yaşanan sel felaketine ilişkin görüntülerin izlenmesi ve hayatını kaybeden vatandaşların anılması ile başlayan programın açılış konuşmasını Topluluk Başkanı Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi 3. sınıf Öğrencisi Buse Kaya gerçekleştirdi. Felaketi yaşayan Akçakoca'nın bir parçası olan fakülte öğrencileri olarak ilçenin acısı ve sorunlarını gündemde tutma konusunda sorumluluk hissettiklerini söyleyen Buse Kaya, bu sorumlulukla gerçekleştirilen programın kendileri için bir yükümlülük ve görev olduğunu dile getirdi. Ayrıca Kaya, afet konusunu da gündemde tutarak, afetlerle ilgili alınabilecek tedbirler konusunda öğrencilerin ve vatandaşların farkındalıklarını arttırma çabası içerisinde olduklarını sözlerine ekledi.


“Her daim yanınızdayız”
Akçakoca Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Pazvant ise yaptığı konuşmasında fakültenin ve öğrencilerin her daim yanında ve destekçisi olduklarını belirterek, öğrencilere gerçekleştirdikleri bu duyarlı davranışlarından dolayı teşekkürlerini ifade etti.
Konuşmasını yapmak için kürsüye davet edilen Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Akif Öncü, sel felaketinde hayatını kaybeden vatandaşları rahmetle anarak ailelerine başsağlığı diledi. Düzenlenen programın herkes için anlamlı ve yararlı olacağını söyleyen Prof. Dr. Mehmet Akif Öncü, programı düzenleyen öğrencilere teşekkür etti.



Tüm katılımcıları AFAD gönüllüsü olmaya davet etti
Gerçekleştirilen açılış konuşmalarından sonra afetler konusunda katılımcıları bilgilendirmek için kürsüye davet edilen Düzce AFAD Şube Müdürü Zeki Gürsoy, başta deprem olmak üzere afet esnasında ilk önce alınacak tedbirlerle ilgili hayati öneme sahip bilgiler paylaşarak tüm katılımcıları AFAD gönüllüsü olmaya davet etti. Akçakoca’da yaşanan sel felaketi görüntülerini de paylaşan Gürsoy, felaket esnasında yaşananları ve AFAD’ın yaptığı çalışmalar hakkında katılımcılara anlattı.
Konferans sonunda yaptıkları başarılı çalışmaları için Düzce AFAD Şube Müdürü Zeki Gürsoy’a ve AFAD personeli Özgür Yıldız'a Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Zafer Akbaş ve Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Şerif Canbay tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.
Program, sel felaketi ile ilgili fotoğraf sergisinin ziyaret edilmesi ile son buldu.