Engelli vatandaşların sorunlarına ve ihtiyaçlarına dikkat çekilen önemli günlerden olan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne sayılı günler kala toplumsal farkındalığa dikkat çekmek amacıyla Düzce Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölümü öğrencileri üniversitede bulunan 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’ndan Sevgi Evleri’ne kadar bisiklet turu düzenledi.

“Düzce için küçük de olsa farkındalık sağlar”
Meydanda konuşma yapan Spor Yöneticiliği Bölümü Başkanı Doç. Dr. Korkmaz Yiğiter, önemli günlerde bu tür organizasyonlar yaptıklarını belirterek, şöyle devam etti:



“Umarım kazasız ve risksiz bir organizasyonumuz olur. Umarım bu Düzce için küçük de olsa farkındalık sağlar.”
Düzce Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Spor Yöneticiliği Bölümü öğrencisi ve aynı zamanda organizasyon başkanı Alican Çakır, farkındalık oluşturmak için bu organizasyonu gerçekleştirdiklerini belirterek şunları kaydetti:

“Onlara spor bilincini oluşturmak”
“Dezavantajlı çocuklar için farkındalık oluşturmak için. Aynı zamanda bisiklet turunun sonunda dezavantajlı çocukların bulunduğu kuruma ziyaret ederek onlara spor bilincini oluşturmak ve onları spora teşvik etmek amacıyla sunumuz olacak.”

Etkinliğe davetli olarak katılım sağlayan Bisiklet Kulübü Derneği Başkanı Birol Aksu da dernek olarak bu tür sosyal etkinliklere katıldıklarını ve her zaman katılacaklarını ifade etti.  



Konuşmaların ardından katılımcılar üniversiteden Sevgi Evleri’ne kadar farkındalık amaçlı pedal çevirdi.

Haber: H. AZAP




Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için: http://yerelmedya.tv           

Android için: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.taksimbilisim.yerelmedya   

İOS için: https://itunes.apple.com/tr/app/art%C4%B1-yerel-medya/id593435447?mt=8