Akçakoca ilçesinde bu yıl 13.'sü düzenlenen, ''Uluslararası Parlayan Kent Akçakoca Kültür Sanat Festivali'' kortej yürüyüşü ile başladı. Fetival açılışı için düzenlenen kortej yürüyüşüne, Düzce Vali yardımcısı Ali Cergibozan, CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, Ak Parti Düzce milletvekili ve TBMM AB Uyum Komisyonu Başkanı Yaşar Yakış, CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Akçakoca Kaymakamı Savaş Tuncer, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Kdz. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, Akçakoca Belediye Başkanı Fikret Albayrak davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Çuhalı Çarşısından başlayan kortej renkli görüntülere sahne oldu. Düzce Belediye Bandosu eşliğinde yapılan yürüyüşte mehteran ekibi, yabancı ülkelerin halk dansları toplulukları da yer aldı.
Ev sahibi olarak törende konuşan Belediye Başkanı Fikret Albayrak, Akçakoca'nın turizmde her geçen gün daha da geliştiğini ifade ederek, 3 yıl aradan sonra yapılan festivalin tüm Akçakoca'ya hayırlı olmasını diledi ve tüm katılımcı ve davetlilere teşekkür etti.
Açılış konuşmasının ardından Akçakoca yerel folklor gurupları, Bulgaristan ve Romanya Halk Dansları toplulukları, Ereğli Belediyesi Spor Kulübü Halk Dansları toplulukları ve Düzce Mehteran takımı gösteriler sundu.
Daha sonra protokol üyelerinin katılımı ile Kaymakam Savaş Tuncer ve Başkan Fikret Albayrak festival meşalesini yaktı.