Gençlik ve Spor Bakanlığı, Düzce Valiliği, Gölyaka Kaymakamlığı, Gölyaka Belediyesi, Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu, Türkiye Hava Sporları ve Martı Havacılık Kulübü'nün destekleriyle, 15-16 Ağustos 2015 tarihlerinde düzenlenen havacılık festivali ilk Gölyaka’da düzenlendi. Düzce'de ilk kez yapılan olan Havacılık Festivaline Düzce Valisi Ali Fidan, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Düzce Milletvekilleri Faruk Özlü, Fevai Arslan Ayşe Keşir, İl Emniyet Müdürü İsmail Hakkı Akyüz, İl Jandarma Komutanı Bilal Güvenir, Ak Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, Gençlik Spor İl Müdürü Feyzullah Dereci ve Kültür ve Turizm İl Müdürü Özcan Budak’ta katıldı.

Vali Fidan ve Belediye Başkanı Mehmet Keleş Düzce’nin doğa sporları açısından uygun bir olduğunu ifade etti.

BOL BOL HELALLEŞTİLER
Etkinlikler kapsamında Düzce Valisi Ali Fidan ve Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Gölyaka Microlight hava aracına binerek, yaklaşık 10 dakika hava turu attılar. Uçuş Öncesi Vali Ali Fidan protokol üyelerinden helallik istedi. Belediye Başkanı Mehmet Keleş’te yaptığı espriyle herkesi güldürdü. Başkan Keleş’ herkesten helallik isterken mirasını Milletvekili Fevai Arslan’a borçlarını ise Ak Parti İl Başkanı Hikmet Keskin’e bıraktığını söyledi.


HAVA ARAÇLARI RENK KATTI
400 kadar hava sporu tutkununu buluşturan Festival kapsamında, 840 metre ve 740 metre yüksekliğindeki yamaç paraşütü ve yelken kanat kalkış alanları ve yapımı devam eden hava parkın içerisinde yer alan pistin de açılışı yapıldı.
Misafirlerin ve sporcuların bölgeyi tanıması açısından Kardüz Yaylası, Toptepe ve Güzel dere Şelalesi gezileri gün boyu yapılacak. Microlight, ultralight, gyrocopter, paramotor, yelken kanat, yamaç paraşütü, serbest paraşüt, planör, mosquito  gibi hava araçlarının yanı sıra model uçak, model helikopter, multicopter  uçuşları festivale renk kattı.



Festival kapsamında etkinlikler yarın da gün boyu sürecek. 

Haber:Y.SEVER