15 Temmuz'daki hain darbe girişiminin ardından dikkat çekici gelişmeler gündeme gelmeye devam ediyor. Son yayımlanan Kanun Hükmünde Kararname ile kamudan ihraç edilen isimler arasında yer alan Cumayeri Belediyesi Eski Veteriner İşleri Müdürü Şerif Ali Karanfil'in FETÖ/PDY Terör Örgütü ile bağlantısı olduğu şüphesine karşılık başkanlığını yürüttüğü Düzce Veteriner Hekimler Odası'na tekrar başkan seçildiği ortaya çıktı.



TEMMUZ'DA AÇIĞA ALINDI, EYLÜL'DE YENİDEN BAŞKAN SEÇİLDİ
Kalkışma sonrası hızla başlatılan soruşturmalar kapsamında 21 Temmuz 2016 tarihinde Cumayeri Belediyesi'ndeki görevinden açığa alınan Eski Veteriner İşleri Müdürü Şerif Ali Karanfil, darbeden sadece iki ay sonra yapılan Düzce Veteriner Hekimler Odası Genel Kurulu'nda oda üyelerinin oylarıyla yeniden başkanlığa oturmaya hak kazandı.



Belediyedeki görevinden uzaklaştırılmasının üzerinden 2 ay geçtikten sonra tarihler 24 Eylül 2016'yı gösterdiğinde yapılan Düzce Veteriner Hekimler Odası Genel Kurulu'nda 4. kez başkan seçilen Karanfil, Düzce'deki veterinerlerin verdiği yetki ile yönetim oluşturma hakkı kazandı.



'FETÖ'CÜ ŞÜPHESİ VARKEN NASIL BAŞKAN SEÇİLDİ?
Türkiye'nin kritik bir dönemden geçtiği bu süreçte hakkında soruşturma açılan bir ismin önemli bir sivil toplum örgütünün başkanlığına nasıl tekrar getirildiği bugün sorgulamaya açıldı. Son olarak Kurban Bayramı öncesinde Hayvan Pazarı'nda kameraların karşısına geçerek kurbanlıklar hakkında bilgiler veren Karanfil, bu açıklamadan 2 hafta sonra yapılan genel kurulda, güven tazeledi.

4. KEZ BAŞKAN SEÇİLMESİNİ BÖYLE KUTLADI
Öte yandan "FETÖ"cü olduğu gerekçesiyle kamudaki görevinden önce açığa alınan ardından da ihraç edilen Şerif Ali Karanfil'in 4. kez başkanlığa seçilmesi dolayısıyla bir de kutlama mesajı yayımladığı o tarihlerdeki sosyal medya paylaşımlarına yansıdı. Karafil mesajında, "4. kez aynı yönetime bu görevi tevdei eden üyelerimize teşekkür eder, birlikte daha iyi ve hayırlı işler yapmak düşüncesi ile saygılar sunarız." ifadesini kullandı.