ABD'nin Kudüs'te İsrail Büyükelçiliği açması kararı sonrası Filistin halkı sokağa döküldü. Gerçekleşen protestolarda İsrail askerleri gerçek mermiler ile katliam yaptı, 59 Filistinli yaşamını yitirdi, 2 bini aşkın Filistinli ise yaralandı.

“Bu insanlık dışı katliamı şiddetle kınıyoruz”
Yaşanan tüm bu olaylara ise Vatan Partisi İl Başkanı Fethi sönmez sessiz kalmadı. Yaptığı yazılı basın açıklaması ile “Vatan Partisi olarak, bütün yüreğimizle Filistin halkının yanındayız” diyen Sönmez, şu ifadelere yer verdi:

“ABD büyükelçiliğini Kudüs’e taşıyarak savaş kışkırtıcılığı yapmaktadır. Hedefte başta Filistin olmak üzere Türkiye, İran, Suriye, Irak vardır. ABD ve İsrail Doğu Akdeniz’de de bize karşı askeri tertibatlar yaparak tehdit etmektedir. Türkiye’yi İran’ın, Suriye’nin ve Irak’ın yanından koparmaya çalışmaktadır.   Türkiye çok sağlam durmalı, başta İran olmak üzere bölge ülkeleriyle işbirliği ve dayanışmayı kuvvetlendirmelidir. Bölgede ABD kaynaklı bir savaş tehlikesi vardır. Bunu önlemenin yolu bölge ülkeleriyle güvenilir ilişkiler geliştiren ve süreci doğru tespitlerle okuyan Vatan Partisi’nin iktidar olmasıdır. Savaşı Vatan Partisi önler. Filistin Halkına karşı yapılan bu insanlık dışı katliamı şiddetle kınıyoruz.”

Haber: Ö.YILMAZ