Yağışların azalmasıyla birlikte bayram için kendilerine ve çocuklarına alış veriş yapmak isteyen vatandaşlarda çarşı meydanını doldurdu. Mağazaları gezerek fiyat araştırması yapan vatandaşların bir çoğu alış veriş yapamadan evlerinin yolunu tuttu. Açıklanan fındık fiyatının talebi karşılamaması yüzünden bayram alış verişi yapamadıklarını belirten vatandaşlar,”Alım gücümüz yok ki alış veriş yapalım. Açıklanan fındık fiyatı yüzünden çocuklarımızın bayram ihtiyaçlarını da karşılayamıyoruz. Sadece gezerek bütçemize uygun kıyafet bulursak onları alabiliyoruz. Kendimizi geçtik en azından çoluk çocuğumuza bir şeyler almaya çalışıyoruz. Ama kısıtlı bütçemizden biraz daha kısıp ta alış veriş yapmamız bizi bayram öncesi zora sokuyor.” ifadelerini kullandı.

Bazı vatandaşlar da fazla zorluk çekmediklerini dile getirerek “Biz alış verişimizi yapabiliyoruz. Ama yapamayanlarda var. Alım gücü olmayanlar alış veriş yapmakta zorlanıyor. Fiyatlarda biraz yüksek. Biz alış verişimizi yaptık. Yapamayanlara Allah yardımcı olsun.” şeklinde konuştular.

Esnaflar ise yoğun yağmur yağışı nedeniyle şimdilik satışların durgun olduğunu söyleyerek “ Vatandaşlarımızda işlerini son güne bırakma alışkanlığı olduğu için şimdilik satışlar durgun. Ama arife günü satışların biraz hareketlenmesini bekliyoruz. Fındık fiyatının düşük açıklanması bizim satışlarımızı da olumsuz etkiledi. Zaten fazla olmayan satışlarımız durma noktasına geldi.” dedi.

"Ne olacak bu vatandaşın hali?"

Bir vatandaşta Milletvekillerine seslenerek “Milletvekillerine sesleniyorum. Fındık fiyatlarını açıkladılar. Bayramda geldi. Ne olacak bu vatandaşın hali? Hangi parayla alış veriş yapacaklar? Ben parasızlıktan dükkanımı kapattım. Bayram için çocuklarıma bile bir şey alamadım.” ifadelerine yer verdi.