Fındık üreticileri hasatlarını yaptı, fındıklarını serdi, şimdi ise fındık fiyatının açıklanacağı tarihi bekliyor. Fındık hasadının bitmesine rağmen fiyatların henüz açıklanmaması üreticileri tedirgin ederken bu konuda açıklama yapan AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, fiyatın açıklanacağı tarihi söyledi.

“Fındık üreticilerini tatmin edecek bir fiyat, inşallah 20’sine kadar açıklanacaktır”
Fındık fiyatıyla ilgili açıklamalarda bulunan Keskin, şu ifadelere yer verdi:

“Cumhurbaşkanımız her fırsatta fındıkla uğraşan aileleri mağdur etmeyeceğiz diyor. Biliyorsunuz 10 gün öncede tarım bakanımız bu konuda açıklama yaptı. Fındıkçı bizim çok değerli kardeşimiz çünkü bizim bölgemiz fındıkla meşgul olan bir bölgedir. Bu sene fındıkla alakalı bütün önlemler alınmış vaziyette. Bizleri, fındıkçıları, kamuoyunu rahat ettirecek bir fiyatla inşallah sezona girilecek. Büyük ihtimalle 20’sine kadar fındıkla ilgili ciddi bir açıklama yapılacak ve hemşerilerimizde çok iyi bir fiyatla fındıklarını satmış olacak. Fındık üreticilerinin fındıklarını özellikle emanete bırakmamalarını rica ediyoruz. Emanete bıraktıklarında fındık fiyatlarında düşüş meydana geliyor. Fındık üreticilerini tatmin edecek bir fiyat, inşallah 20’sine kadar açıklanacaktır.”

Üreticileri mutlu edecek bir fiyatın açıklanacağını da söyleyen Keskin, bu fiyatın 14 TL ile 20 TL arasında olacağını da sözlerine ekledi.

Haber: M. AYDIN