AK Parti’de düzenli olarak gerçekleştirilen istişare ve değerlendirme toplantılarının 30’uncusu Kızılcahamam’da düzenleniyor.

Toplantının 3. Gününde Milletvekilleriyle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kamuoyunu uzun süredir meşgul eden fındık fiyatları, EYT ve 3600 Ek gösterge ile ilgili bazı konulara açıklık getirdi.

“3600 EK GÖSTERGE SORUNUNU ÇÖZDÜK”

Partisinin istişare toplantısında Milletvekillerine seslenen Erdoğan, uzun süredir memurları ilgilendiren 3600 ek gösterge ile ilgili hazırlık yürüttüklerini ifade ederek şunları söyledi; “nihayet bu çalışmayı tamamladık ve meclisin takdirine sunma safhasına getirdik. Yarınki kabine toplantımızın ardından yapacağımız millete sesleniş konuşmamızda bu hazırlığı detaylarıyla anlatacağım. Bugün burada sadece, daha önce söz verdiğimiz 4 meslek grubunu değil, 5 milyonu aşkın memurumuzun ve emeklilerinin tamamını ilgilendiren bir formülle bu meseleyi çözdüğümüzün müjdesini paylaşmakla yetinmek istiyorum.” Şeklinde konuştu.

“ÇİFTÇİLERİMİZİ EZDİRMEYECEĞİZ”

Öte yandan “Dünyanın bir gıda krizine sürüklendiğini görmezden gelemeyiz, çiftçilerimizin yükselen maliyetler altında ezilmesine seyirci kalamayız.” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, her zaman olduğu gibi bundan sonra da halkımızın, milletimizin yanındayız ifadelerini kullandı. Tarıma tam destek vererek ekilmedik bir karış toprak bırakılmayacağının altını çizen Erdoğan, TMO’nun bu yıl ki buğday teşvik primlerini açıkladı.

Erdoğan şunları söyledi; “TMO sert ekmeklik buğday için bu yıl ton başına 6 bin 50 lira alım ve bin lira prim bedeli olmak üzere toplam 7 bin lira ödeme yapacak. TMO’nun arpa alım fiyatı ise ton başına 5 bin 500 lira alım ve 500 lira prim bedeli olmak üzere toplamda 6 bin lira olarak belirlenmiştir. Prim ödemesinden, ürünün TMO’ya veren Çiftçi Kayıt Sistemi(ÇKS) ne kayıtlı üreticilerimiz yararlanabilecektir” ifadelerini kullandı.

“FINDIK FİYATLARI ÜRETİCİLERİ MEMNUN EDECEK”

Son olarak fındık fiyatlarına da değinen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fındığın taban fiyatının hasattan önce açıklanacağını belirterek, fiyatın üreticileri memnun edecek bir rakam olacağını söyledi.