Fındık Tanıtım Grubu, Düzce'de görev yapan basın mensupları ile tanışmak ve kaynaşmak amacı ile kahvaltılı bir toplantı düzenledi. Toplantıda ana konu fındık olurken, tüccar ve üretici ilişkisinden söz edildi. Fındığa talep artması halinde fiyatın yükseleceğinin anlatıldığı toplantıda, ihracatçılar olarak fındık sorununun bir an önce çözülmesinin istendiği hatırlatıldı.

Fındık ve mamulleri ihracatçılar birliği yönetim kurulu üyesi ve fındık üreticisi Ali Haydar Gören'de toplantıya katılırken, fındık konusunda son günlerde ortaya atılan söylentileri yanıtladı.
Fındık Tanıtım Gurubu ve Ulusal Fındık Konseyi üyesi Ali Haydar Gören, rekolte tespitinde her zaman hatalar yapıldığını gerçek rekoltenin saptanamadığını belirterek, ürünün az olduğu dönemde bile gerçek ürünü belirleyemiyoruz” dedi.

“Her zaman suçlanan fındık ihracatçısının, fiyatların düşük olmasında etkisi yoktur.” diyen Gören, yeni fındık politikasının gereği olarak üreticiden fındığını sökmesinin istendiğini ancak üreticinin buna yanaşmadığının altını çizdi. Gören alternatif ürünlere üreticilerin sıcak bakmadığını da ifade ederken, fındık alanlarının azaltılması konusundaki hükümet tasarısına pek olabilecek gözü ile bakmadığını söyledi.