Bölge girişimcisinin ve girişimci adaylarının dış dünya ve Türkiye’deki ekonomik gelişmeler hakkında bilgilerini güncellemek, rekabet güçlerini ve pazar paylarını yükseltmeye yönelik bilgisel ve eğitsel faaliyetler gerçekleştiren Karadeniz Gelişim Akademisi Düzce’de Devlet Teşvikleri ve AB Hibeleri” konulu bir seminer düzenliyor.
Katılımın ücretsiz olduğu ve sunumunu İstanbul Üniversitesi Öğretim Görevlisi Bülent Balyemez’in yapacağı seminer, 9 Şubat Salı günü Düzce Konsopa Oteli Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek. Sabah 11:00’da başlayacak olan seminerde, Avrupa Birliği hibelerinin yanı sıra, dış ticaretten sanayiye, tarım ve turizmden serbest bölgeye dek yeni yatırım teşvikleri ve devlet destekleri konuları hakkında bilgi verilecek.
Bilindiği gibi, Fındık Tanıdım Grubu Dış Ticaret Müsteşarlığı’nın başkanlığında Karadeniz ve İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracatçı Birliği yönetim kurullarından dörder üyenin iştirakiyle toplam dokuz üyeden oluşuyor. Fındıkta yanlış destekleme politikaları sonucu oluşan arz fazlası sorununun bertaraf edilmesi amacıyla 1997 yılında faaliyete geçen Fındık Tanıtım Gurubu iç ve dış piyasalarda fındık tüketiminin artırılmasını sağlamaya yönelik çalışmalar yapıyor.