Günler önce başlayan fındık hasadına rağmen taban fiyatın belli olmaması üreticileri olumsuz etkiliyor. Tarla bakımı ve işçi maliyetleri nedeniyle masraflarla boğuşan fındık yetiştiricileri, emeklerinin karşılığını almak istiyor. Fiyat belirsizliği yüzünden TMO’nun fındık alımına başlamaması üreticinin tüccarla baş başa kalmasına neden oluyor. Şu günlerde fiyatın 30 TL’nin altına düşmemesi beklentisi daha gür dile getirilirken, fındık üreticilerinin her daim sesi olan Demokrat Parti Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, taban fiyatın 30 TL değil 35 TL olması gerektiğini yönündeki açıklamalarına hız kesmeden devam ediyor.

Gelinen noktada artan maliyetler göz önüne alındığında 2021 fındık taban fiyatının 35 TL olarak açıklanması gerektiğini belirten Milletvekili Enginyurt, 35 TL çağrısını yeniledi ve kulislerde ‘Sayın Cumhurbaşkanı Cemal Enginyurt’a kızdığı için fındık taban fiyatını açıklamıyor’ söylemlerine sosyal medya hesabı üzerinden bir video yayımlayarak çok sert tepki gösterdi.

“Siz nasıl bir insansınız, bu nasıl bir particilik?”

Fındık üreticilerinin yaklaşık bir hafta öncesinden hasada başlamasına rağmen hala fındık taban fiyatının belirsizliğini korumasına tepki gösteren Enginyurt, “Biz fındık fiyatı diyoruz sizden ses çıkmıyor! Utanmadan bazılarınız diyormuş ki, ‘Sayın Cumhurbaşkanı Cemal Enginyurt’a kızdığı için fındık taban fiyatını açıklamıyor!’ Yazıklar olsun adamlığınıza, insanlığınıza ve fındık üreticiliğinize yazıklar olsun. Siz nasıl bir insansınız, bu nasıl bir particilik? Biz feryat ediyoruz. Bir gram fındığı olmayan Cemal Enginyurt olarak feryat ediyorum. Fındık taban fiyatı açıklansın, 35 TL olarak ilan edilsin, TMO piyasaya girsin diyoruz. Siz bizim üzerimizden siyaset yapıyorsunuz.  O zaman hep birlikte seslenelim Cumhurbaşkanımıza, fındık taban fiyatını 35 TL yapsın da Cemal Enginyurt da halkın gözünde tükensin bitsin. Benim derdim Cemal Enginyurt değil, benim derdim milyonlarca fındık üreticisi” şeklinde konuştu.

“Fındık toplayıp şov yapıyorlar…”

Belirsiz olan taban fiyatı üzerinden fındık üretimi yapılan illerin idarecilere sitem eden Enginyurt, “Fındık harmana indi hala ses seda yok. AK Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkanı ve valisi bahçede fındık toplar, şov yapar ama fındık taban fiyatıyla ilgili tek laf etmez. Fındık taban fiyatı 35 TL olarak ilan edilmeli.” dedi.

“Fındık üreticisi ses ver”

Öte yandan fındık üreticisine çağrıda bulunan Enginyurt sözlerine şöyle son verdi:

“Fındık üreticisi ses ver, fındık üreticisi ses ver. Aksi takdirde yarın hep birlikte ağlarız da iş işten geçmiş olur. “