İçişleri Bakanlığı’nın koronavirüs ile mücadelede Ramazan ayı tedbirleri kapsamında 81 il valiliğine gönderilen genelge doğrultusunda Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ekmek, pide ve unlu mamulleri üretimi yapacak iş yerlerine ve Ramazan davulcuları ile ilgili olarak da muhtarlıklara tebligatta bulundu.

Bilindiği gibi Ramazan ayı boyunca fırınların pidelerini saat 18:00’a kadar hazır hale getirmesine ve bu saatten sonra kesinlikle pide üretimi yapmamalarına karar verildi. Ayrıca fırın önlerinde sosyal mesafenin korunması için gerekli işaretlemelerin yapılmasına ve fırınların içerisine müşterilerin tek tek alınmasına, kurallara uymayanlar hakkında Düzce İli Olağanüstü Umumi Hıfzıssıhha Meclisi kararları doğrultusunda işlem yapılacağını işletmelere bildirdi. Ayrıca Düzce Valiliği kararına istinaden il genelinde 2020 yılı Ramazan ayı boyunca davul çalmak, bahşiş almak adına evleri ziyaret, kapı zili çalmak gibi bulaşma riski oluşturabilecek davranışlar yasaklandı.

Bu doğrultuda Düzce Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, mahalle muhtarlarından konuya hassasiyet göstermesini ve herhangi bir aksaklığa mahal vermemesini istedi. Düzce İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi Kurulu’nun aldığı kararlara uyulmaması halinde her seferinde ayrı ayrı olmak üzere yasal işlem yapılacağı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’nun 282. Maddesi gereğince 3150 TL, Kabahatler Kanununun 32. Maddesi gereğince de 392 TL idari para cezası uygulanacağı tüm mahalle muhtarlarına bildirildi.