Ekmek fiyatlarına zam yapılacağı konusu bir kez daha gündeme geldi. Sektör temsilcilerinden gelen açıklamalara göre yılbaşından itibaren Düzce’de satılan ekmeğe yüzde 25 oranında zam yapılacak.

Gelen zamla birlikte şu an marketlerde ve fırınlarda 4 liradan satılan ekmeğin fiyatı 5 liraya yükselecek.

HALK EKMEK DE ZAM YAPACAK

Konuya ilişkin yaptığı açıklamada Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü, Halk Ekmek büfelerinde satılan ekmeğe de zam yapılacağını duyurdu.

Market ve fırınlarda satılan ekmeğe yüzde 25 oranında zam yapılacağının duyurulması üzerine Düzce Belediyesi’nin dar gelirli vatandaşların ucuz ekmek temin edebilmesi için kurduğu Halk Ekmek Büfeleri’nde de aynı oranda zam yapılacağı duyuruldu.

Buna göre; Düzce’de 4 noktada kurulan Halk Ekmek Büfeleri’nde şu anda 3 liradan satılan 200 gram ekmeğin fiyatı yeni gelen zamla birlikte 3 lira 75 kuruşa yükselecek.

ÖZLÜ DUYURDU

Halk Ekmek Büfeleri’nde yapılacak zammın piyasalardaki dengeler temel alınarak gerçekleştirildiğini ifade eden Başkan Özlü, “Piyasalarda 4 liradan satılan 200 gram ekmeğin fiyatı 5 lira olacak. Yani yüzde 25’lik bir zam söz konusu. Biz de Halk Ekmek Büfelerimizde 3 liradan sattığımız 200 gram ekmeğe yüzde 25 zam yaparak 3 lira 75 kuruştan satacağız.” ifadelerine yer verdi.

ER’DEN KARARA TEPKİ

Bu açıklama üzerine İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, Facebook hesabından Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’yü etiketleyerek; “Sayın başkan günaydın. Düzce'de 4 liradan satılan 210 gram ekmeğin fiyatı 5 lira, gramajı ise 200 gram olarak düzenlenecek. Son konferansta yaptığınız konuşmada Düzceli’nin zenginliğinden bahsetmiş Halk Ekmek Büfeleri’nin satışlarının düşük olduğunu ifade etmiştiniz. Konu dediğiniz gibi ise zammı anladık da ekmeğin gramajı neden düşüyor?” diye sordu.

CEVAP GÜNDEN’DEN GELDİ

İYİ Partili Er’in sosyal medya üzerinden Başkan Özlü’yü etiketleyerek yaptığı bu paylaşım üzerine Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Günden konuya dâhil oldu ve İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er’in konuyu yanlış anladığını öne sürdü. Başkan Yardımcısı Günden, yine sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Sayın başkan esasen size günaydın. Haziran ayından beri Düzce’de 200 gram ekmek 4 TL (210 GRAM EKMEK YOK YANİ ) 210 gram olmayan ekmeğin yani mevcutta da 200 gram olan ekmeğin 200 grama düşmesini siz nasıl izah ediyorsunuz pek anlayamadım? Sehven yazdığınızı düşünerek aşağıya özet geçiyorum. Halk ekmek büfelerimizde de Halk ekmek yüzde 25 tersi ile halkımıza satışa sunulmaya devam edecek. Şu an 200 gr ekmek 4 TL ve aynı gramajda (200gr) Halk Ekmek 3 TL. 200 gr ekmek 5 TL olursa aynı gramajda (200 gr) Halk ekmek 3.75 TL olacak.”