Düzce il genelinde dün gece saatlerinde başlayan ve gün boyu devam eden kuvvetli rüzgâr ve fırtına hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Çatı uçması, ağaç devrilmesi gibi olaylar meydana gelirken Meteoroloji Genel Müdürlüğü, daha önce bu gece sona ermesi beklendiği açıklanan fırtınanın yarın da devam edeceğini bildirdi. 

Meteorolojiden yapılan açıklamada, “Kuvvetli rüzgâr ve fırtınanın bu gece ve yarın (Düzce, Zonguldak, Bartın, Karabük, Bolu, Çankırı ve Kırıkkale illerimizde batı ve güneybatı yönlerden saatte 60-90 km, yüksek kesimlerde yer yer 100 km üzeri hızda esmesi beklenmektedir.” denildi.

Olumsuzlara dikkat!

Vatandaşlar fırtınanın oluşturabileceği çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazı kaynaklı zehirlenmeler ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları yönünde uyarıldı.

Fırtınaya kuvvetli yağmur eşlik edecek
Düzce’de 100 kilometre hıza kadar ulaşma ihtimali olan fırtınanın yarın gece saatlerinden itibaren etkisini kaybedecek. Akşam saatlerinde etkisini arttıracak olan kuvvetli sağanak yağmur da Perşembe gününe kadar aralıklarla devam edecek. 25 dereceyi gören hava sıcaklıklarının da Çarşamba gününden itibaren gündüz 9, gece ise 1 dereceye kadar düşmesi ön görülüyor.