2008 yılı Fındık sezonu yaklaşırken Fiskobirlik’te de yeniden hareketli günler yaşanmaya başlandı. FİSKOBİRLİK Yönetim Kurulunun sorunları çözmekte yetersiz kaldığını düşünen Doğu Karadeniz Bölgesi delegasyonu Olağanüstü Kongre için imza kampanyası başlatırken kampanyaya batı bölgesinden de destek geldi.

 

 Bu kampanyaya karşılık Doğu ve Batı Bölgelerindeki bazı kooperatiflerin ise yaptıkları toplantının ardından Yönetime tam destek vermesi Fiskobirliğin de kendi içinde ikiye bölündüğü yorumlarının yapılmasına neden oldu.  

 

Fiskobirlik Yönetimine noter aracılığı ile gönderilen olağanüstü kongre talebi ile, kongre kararı alınıp alınmayacağı ile ilgili resmi süreci başlatırken, üreticilerin ise yeni sezon öncesinde kendilerine ödeme yapılmasını istedikleri öğrenildi.

 

Yeni yönetimin göreve başlamasının üzerinden 5 ay gibi bir süre geçerken olağanüstü kongre talebinde bulunan kooperatifler, aldıkları kararda üreticilere olan ürün bedeli borçlarının hala ödenememesi ve bu konuda somut adımlar atılamamasını ana neden olarak gösterdiler.

 

Kooperatiflerin Fiskobirlik Yönetim ve denetim kurulu ile genel müdürlüğe noter aracılığı ile gönderdiği talep kabul görürse Fiskobirlik 7 Haziranda yeniden kongreye gidecek.