‘Fiskobirlik’te kongre rafa kalktı’ haberinin ardından Fiskobirlik Eski Denetim Kurulu Üyesi ve Konuralp Delegesi Recai Sönmez’den zehir zemberek açıklamalar geldi.

 

 1 Aralık 2007 tarihi itibariyle olağanüstü genel kurul yapıldığını söyleyen Sönmez, mevcut yönetim göreve geldiğinde 144 trilyon lira olan borcun bugün 186 trilyon lira olduğunu söyledi. Ordu bölgesinden delegelerin kongreye gidilmesi amacıyla imza topladıklarını belirten Sönmez, imzası bulunan delegelere ödeme yapıldığını ve bu yolla imzaların geri çekildiğini dile getirdi.

 

Yönetimin tüm kooperatiflere eşit davranma zorunluluğu olduğunu ifade eden Sönmez, ‘ Kooperatifler arasında eşitlik sağlanamadı. İmza atan delegeler paralarını aldılar. Biz bu gerekçeyle 4 kooperatif olarak savcılığa suç duyurusunda bulunacağız’ dedi.

 

 Açıklamasında birliğin günlük 45 milyar lira faiz ödediğini belirten ve maaşların ödenmesi için 1,5 trilyon lira kredi alındığını söyleyen Sönmez, ‘Üretici ne yapacağını bilmiyor. Her şeyin aydınlanması lazım. Belirsizlik ortadan kalkmalı’ dedi.